Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Britu policija nemieru apspiešanai turpmāk varētu izmantot dzīvībai bīstamu gāzi

Lielbritānijas policija nākotnē iespējamo nemieru apspiešanai varētu izmantot gāzi CS, vēsta BBC News, atsaucoties uz Skotlendjarda ziņojumu _Četras dienas augustā _par 2011. gada vasarā valstī notikušajiem nemieriem.

Dokumentā, konkrētāk, teikts, ka policijai cīņai ar huligāniem ir jāizmanto „pārliecinošāki līdzekļi”, norādot, ka policijas īpašo uzdevumu vienības jau ir gatavas iepirkt ūdensmetējus, tāpat pašlaik tiek izskatīts jautājums par gāzes CS izmantošanu. Par iemeslu gatavībai izmantot tik radikālus līdzekļus kļuvis lielais skaits iedzīvotāju sūdzību par viņu īpašumam nodarīto kaitējumu nemieru laikā.

Gāze CS nelielā koncentrācijā kairinoši iedarbojas uz acīm un augšējiem elpošanas ceļiem, bet lielās koncentrācijās izraisa ādas apdegumus, dažos gadījumos var iestāties sirds un elpošanas paralīze, kā arī nāve. Šīs gāzes pielietošanas pazīmes ir spēcīgas dedzināšanas sajūta un sāpes acīs un krūtīs, stipra asarošana, nekontrolējama plakstiņu sakļaušanās, sāpīgi dedzinoša sajūta mutei, aizdegunē un augšējos elpošanas ceļos, kā arī klepus, norāda BBC News. Lai pasargātos no CS ir nepieciešama gāzmaska, dažreiz vajadzīgi arī līdzekļi ādas aizsargāšanai.

2011. gada vasarā Londonā notikušo nemieru laikā tika izdarīti vairāk nekā 3000 noziegumi, galvenokārt laupīšanas un sadursmes ar policiju. Katrā no noziegumiem piedalījās vidēji no pieciem līdz desmit cilvēkiem. Tādējādi aizdomās turamo kopējais skaits ir 15-30 tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits