Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Caur Viļņas dzelzceļa staciju vairs neies kravas vilcieni

Cauri Viļņas dzelzceļa stacijai vairs neies kravas vilcieni, jo Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmums _Lietuvos geležinkeliai _pabeidzis 50 miljonu eiro vērtu galvaspilsētas apvedceļa izbūvi. Projekta gaitā rekonstruēts 24,5 kilometrus garš dzelzceļa posms, kas būvēts pēc Otrā pasaules kara īpaši kravu pārvadājumiem.

Kā pastāstījis Lietuvos geležinkeliai ģenerāldirektors Stasis Dailidka, projekta izmaksas nebūt neatspoguļo visu darbu sarežģītību. Apvedceļā izmantotas šobrīd pasaulē modernākās dzelzceļa tehnoloģijas, izveidojot drošu un vides aizsardzības prasībām atbilstošu infrastruktūru, kas kalpos ilgi.

Pēc viņa teiktā, agrāk šajā posmā bijis tikai viens sliežu ceļš, bet tagad tam līdzās izbūvēts otrs, vienlaikus paplašinātas stacijas, rekonstruēti 24 tilti un caurtekas, kā arī pārmijas, telekomunikācijas, satiksmes vadības un elektroapgādes sistēmas.

Cilvēku ērtībām izbūvētas divas jaunas pazemes pārejas un viens satiksmes pārvads, vairāk nekā piecu kilometru garumā uzceltas skaņu slāpējošas sienas, bet tuvējos mājokļos nomainīti pāri par 200 logiem.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs norādījis, ka no šā brīža Viļņas dzelzceļa stacija kļūs vēl pievilcīgāka, jo tai cauri vairs neies preču vilcieni, satiksme kļūs drošāka, samazināsies sastrēgumi, vairs nebūs jābaidās no iespējamām bīstamo kravu avārijām, bet pašus kravu apjomus varēs palielināt.

"Izbūvētais apvedceļš ir vēl viens svarīgs solis IX starptautiskā dzelzceļa koridora modernizēšanā no Lietuvas robežas ar Baltkrieviju līdz Klaipēdai. Investīcijas visa koridora modernizēšanā Lietuvai nākotnē ļaus nostiprināt tranzītvalsts pozīcijas un iegūt priekšrocības konkurences cīņā. Tiks radīti apstākļi lielāka kravu apjoma transportēšanai uz Klaipēdas ostu, un augs Lietuvas budžeta ieņēmumi," viņš spriedis.

85% projekta finansējuma saņemti no Eiropas Savienības, pārējo summu sedzis uzņēmums Lietuvos geležinkeliai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits