Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čečenijā izdemolēts cilvēktiesību aizstāvju organizācijas birojs

Krievijas Čečenijas republikā trešdien izdemolēts cilvēktiesību aizstāvju organizācijas birojs, paziņojusi nevalstiskā organizācija Komiteja pret spīdzināšanu.

Grupa jaunu vīriešu maskās uzlauza durvis un sāka visu demolēt, savā tvirtera kontā vēsta Komiteja pret spīdzināšanu, viena no pēdējām tiesību aizstāvju organizācijām, kas darbojas Čečenijā.

Biroja darbinieki aizbēguši, izkāpjot pa logiem.

Uzbrucēji arī sadauzījuši organizācijai piederošo automašīnu.

Komiteja pret spīdzināšanu atklāja, ka tās darbinieki paziņojuši par uzbrukumu policijai un izmeklētājiem, bet tie uzreiz nav reaģējuši.

Uzbrukuma laikā pie biroja notika varasiestāžu atbalstītāju sarīkota akcija pret organizācijas vadītāju Igoru Kaljapinu.

Vietējā televīzija ziņo, ka "sabiedrības locekļi" sapulcējušies uz "spontānu piketu", lai protestētu pret tiesību aizstāvības "politizāciju". Protestētāji esot pievērsuši uzmanību organizācijas "dubultstandartiem" un tam, ka tā darbojoties saskaņā ar "rīkojumiem, kas nāk no Rietumiem".

Šis nav pirmais uzbrukums organizācijas birojam Čečenijā. Pagājušā gada decembrī tas tika aizdedzināts pēc tam, kad komiteja kritizēja Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu par kolektīvo sodu izmantošanu pret islāmistu ģimenēm.

Organizācijas aktīvisti redzami arī dokumentālajā filmā, ko nesen publiskoja Kremļa kritiķa un bijušā Krievijas naftas magnāta Mihaila Hodorkovska vadītā organizācija. Filma stāsta par Kadirova pastrādātajiem noziegumiem un korupciju.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits