Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Čečenijas prezidents Kadirovs slavenību pulkā svin savu dzimšanas dienu

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs trešdien ar vērienīgām svinībām slavenību pulkā svinēja savu 35.dzimšanas dienu, kam par godu Groznijā izkārti karogi, līdera portreti un plakāti ar laba vēlējumiem.

Kadirovs gan aizliedzis valsts sektora darbiniekiem svinēt viņa dzimšanas dienu, piedraudot ar atlaišanu, un tā vietā visi svinību pasākumi oficiāli tiek saukti par pilsētas dienas svinībām.Tiek ziņots, ka par godu Kadirova dzimšanas dienai jaunā debesskrāpju kompleksa "Grozny-City" atklāšanas ceremonijā uzstāsies britu vijolniece Vanesa Meja un koncerts tiks pārraidīts tiešraidē televīzijā.

Tiek runāts, ka starp viesiem esot arī aktieri Kevins Kostners un Žans Klods van Damme.

Kadirovs uz savām dzimšanas dienas svinībām bija uzaicinājis arī kolumbiešu popzvaigzni Šakiru, taču viņa atteikusies uzstāties Čečenijas līdera ballītē.

Kadirovs intervijā televīzijā otrdien apgalvoja, ka cilvēktiesību aktīvisti pārliecinājuši Šakiru noraidīt piedāvājumu apmeklēt Čečeniju.

"Cilvēktiesību aktīvisti uzrakstīja vēstuli Šakirai, pasakot viņai, lai nebrauc pie mums, jo šeit varas iestādes nogalinot cilvēkus un šeit tiekot pārkāptas cilvēktiesības. Tikai cilvēku ienaidnieki varētu tā rakstīt," paziņoja Kadirovs.

Savus sveicienus Kadirovam nosūtījis arī Kremļa padomnieks Murats Zvjazikovs, kurš viņu slavēja par "miera un kārtības iedibināšanu skaistajā Čečenijas zemē".

Centienos atjaunot kontroli pār Čečeniju, kas pēdējo 15 gadu laikā pieredzējusi divus karus, Kadirovs bauda pilnu Kremļa atbalstu. Ziemeļkaukāza autonomajā republikā viņam ir teju vai diktatora pilnvaras, un atbilstoši visai izplatītam uzskatam viņš mēdz apbraukāt reģionu bruņumašīnā daudzu miesassargu pavadībā.

Cilvēktiesību aktīvisti Kadirovu un viņa personisko drošības dienestu cilvēktiesību aizstāvju grupas apsūdz cilvēku nolaupīšanā, spīdzināšanā un nogalināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits