Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čehijā izteikts rājiens diplomātam, kurš Baltijas valstīm ieteicis radikāli vērsties pret zaļajiem cilvēciņiem

Čehijas valdības pilnvarotajam enerģētikas drošības jautājumos Vāclavam Bartuškam, kurš nesenā intervijā Baltijas valstīm pret iespējamo Krievijas zaļo cilvēciņu parādīšanos ieteicis vērsties ar radikālām metodēm, izteikts rājiens, paziņojis Čehijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Davids Frouss.

"Ārlietu ministrijas vadība sodījusi Vāclavu Bartušku atbilstoši darba likumdošanai," sacīja amatpersona. "Par šo tēmu ārlietu ministram Ļubomiram Zaoralekam ar viņu bija atbilstoša saruna."

Bartuška aprīļa beigās ziņu vietnei Neovlivni.cz izklāstīja savu skatījumu uz to, kas būtu jādara, lai nepieļautu, ka Baltijas valstīs parādās Krievijas karavīri bez atpazīšanas zīmēm.

"Ja rīkosities tiešām izlēmīgi, kā to darīja, piemēram, Odesā, kur viņus vienkārši sadedzināja, vai Dņepropetrovskā, kur viņus vienkārši nogalināja un apglabāja ceļmalā, tad viss būs kārtībā," sacīja Bartuška. "Bet ja jūs to neizdarīsiet, tad būs karš."

Kā paskaidroja Zaoraleks, šādi izteikumi ir "morāli nepieņemami. Es to asā formā apliecināju Bartuškam un paziņoju par savu nepatiku pret šādiem paziņojumiem".

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhens Perebijnis aprīļa beigās paziņoja, ka Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu.

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainā un spēku izvešanas vietā turpina iesūtīt jaunas Krievijas armijas vienības un ieročus, norādīja amatpersona.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits