Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

CNN: Fani no Maikla Džeksona varēs atvadīties piektdien

Mirušais popmūziķis Maikls Džeksons ceturtdien tiks pārvests uz viņa bijušo rančo "Neverland", kur fani piektdien varēs atvadīties no viņa, otrdien ziņoja ASV telekanāls CNN un interneta vietne TMZ.com, atsaucoties uz ziņu avotiem policijā.

30 automašīnu eskorts aizvedīs popmūziķa mirstīgās atliekas uz 1050 hektāru plašo rančo, kur Džeksonu ģimene plāno piektdien organizēt publisku atvadīšanos no viņa. "Neverland", kur Džeksons bija ierīkojis daudzas bērnu atrakcijas un privātu zooloģisko dārzu, atrodas uz ziemeļiem no Losandželosas.

Atvadīšanās no popmūzikas karaļa viņa bijušajā rančo liecina, ka Džeksonu ģimenei var būt kādi plāni par šīs vietas pastāvīgu izmantošanu.

Amatpersonas Santa Barbaras apgabalā, kura teritorijā atrodas "Neverland", nebija oficiāli informētas par atvadīšanos no Džeksona šajā rančo, bet ir sākušas sagatavoties liela mēroga pasākumam, ja tiktu pieprasīta atļauja tādu sarīkot.

Daži fani uzskata, ka Džeksons būtu jāapbedī šajā rančo un tas būtu jāpārvērš par piemiņas vietu, kas līdzinātos Elvisa Preslija piemiņas vietai "Graceland".

Rančo "Neverland" ir nosaukts pasakas varoņa Pītera Pena izdomātas salas vārdā. Džeksons atstāja "Neverland" pēc tiesas procesa, kurā viņš bija apsūdzēts nepilngadīga zēna seksuālā izmantošanā šajā rančo, bet 2005.gada jūnijā tika attaisnots visās viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Džeksona mātei Ketrīnai Džeksonei pirmdien tika piešķirta pagaidu aizbildniecība pār viņa trim bērniem un īpašumu, tai skaitā rančo "Neverland" un tiesībām uz bijušās grupas "Beatles" dziesmām.

Laikraksts "Wall Street Journal" otrdien ziņoja, ka Džeksons 2002.gadā sastādījis testamentu, kurā viņa īpašums novēlēts mātei, viņa trim bērniem un vienam vai vairākiem labdarības fondiem. Testamentā nekas neesot novēlēts viņa tēvam Džo Džeksonam, kurš izaudzināja savus deviņus bērnus par popmūziķiem, bet esot sitis un pazemojis Maiklu viņa bērnībā.

Vēl nav zināms, kur Džeksons tiks apbedīts. Bēres ir aizkavējušās, jo Džeksonu ģimene pieprasījusi atkārtotu viņa līķa sekciju un paudusi sašutumu par "neatbildētiem jautājumiem" saistībā ar viņa nāves apstākļiem.

Laikraksts "Los Angeles Times" ziņoja, ka policija mēģina atrast un iztaujāt daudzus mediķus, kas ārstējuši Džeksonu viņa mūža pēdējos gados. Losandželosas policija ir vairākkārt iztaujājusi Džeksona personīgo ārstu Konrādu Mariju, kurš vienīgais bija kopā ar viņu brīdī, kad Džeksonam pagājušo ceturtdien sākās viņam liktenīgā sirdslēkme.

Policija piektdienas vakarā paziņoja, ka ir veikusi Džeksona līķa sekciju, taču būs nepieciešamas sešas līdz astoņas nedēļas, lai toksikoloģiskajās ekspertīzēs noskaidrotu, kas izraisīja Džeksonam liktenīgo sirdslēkmi. Līķa sekcijā nav konstatētas pazīmes, ka mūziķa nāvi būtu izraisījusi ārēja trauma vai tīša ļaunprātīga rīcība.

Džeksons martā paziņoja par 50 atvadu koncertu sēriju, kas notiktu Londonā "O2" arēnā no šī gada jūlija līdz nākamā gada februārim. Koncertu organizētāji otrdien pavēstīja, ka viņu rīcībā ir šo koncertu ģenerālmēģinājumu videoieraksts, ar kuru var tikt iepazīstināta sabiedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits