Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dalailama pieļauj, ka viņa amatu varētu mantot sieviete

Dalailama, ceturtdien uzsākot vizīti Austrālijā, paziņoja, ka viņa tibetiešu garīgā līdera amatu varētu mantot sieviete. "Ja apstākļi ir tādi, ka noderīgāka ir dalailama sieviete, tad automātiski nāks dalailama sieviete," preses konferencē Sidnejā sacīja tibetiešu līderis.

Dalailamam tika uzdots jautājums saistībā ar asajām debatēm sieviešu tiesību jomā, kas patlaban ir izvērsušās Austrālijā. Viņš atbildēja, ka pasaulē ir iestājusies nevienlīdzības un ciešanu "morālā krīze" un ka pasaulei ir vajadzīgi līdzcietīgi līderi.

"Šajā ziņā bioloģiski sievietēm ir lielāks potenciāls," sacīja dalailama. "Sievietes ir jūtīgākas par citu labklājību." "Manā personīgajā gadījumā manam tēvam bija ļoti straujš raksturs. Dažkārt es arī tiku iekaustīts. Bet mana māte bija apbrīnojami līdzcietīga," sacīja tibetiešu līderis.

Austrālijā patlaban ir izvērsušās asas debates sieviešu tiesību jomā, kuras ar saviem uzbrūkošajiem izteikumiem aizsākusi premjerministre leiboriste Džūlija Gilarda Premjere otrdien brīdināja - ja septembrī parlamenta vēlēšanās uzvarēs konservatīvie, viņi sievietes atbīdīs perifērijā, turklāt var atsākties debates par striktāku nosacījumu ieviešanu abortu jomā. Savukārt trešdien viņa kritizēja opozīcijas līderi Toniju Ebotu, sakot, ka viņš uzvedas kā sieviešu nīdējs, ar šiem spriedumiem izpelnoties asu pretreakciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits