Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Demokrātiju atbalstošie protestētāji bloķē ceļus uz lidostu Honkongā

Honkongā demokrātiju atbalstošie protestētāji svētdien bloķēja dzelzceļu un autoceļus uz lidostu.

Tā kā autobusu un cita autotransporta piekļuve lidostai bija bloķēta, cilvēki izkāpa no autobusiem un automobiļiem un uz lidostu devās kājām.

Pēc policijas sniegtās informācijas, protestētāji apturēja dzelzceļa satiksmi, uz sliedēm sametot akmeņus, ķieģeļus un dzelzs stieņus.

Protestētāji arī no ugunsdzēsēju šļūtenēm applūdināja vienu no pilsētas dzelzceļa stacijām.

Jau ziņots, ka sestdien Honkongā policija izklīdināja protestētājus, izmantojot ūdens lielgabalus un asaru gāzi.

Protestus   Honkongā, kas sākās 9.jūnijā, izraisīja likumprojekts par aizdomās turēto personu izdošanu Ķīnai. Lai gan protestu dēļ Honkongas   parlaments likumprojekta izskatīšanu atlika, protesti pārauguši plašā kustībā, pieprasot Pekinai pārtraukt centienus mazināt demokrātiju   Honkongā un veikt demokrātiskas reformas.

Protestētāji vēlas, lai no amata atkāpjas Pekinas atbalstītā   Honkongas  valdības vadītāja Kerija Lama, lai tiek sarīkotas demokrātiskas vēlēšanas, lai tiek veikta neatkarīga izmeklēšana par policijas vardarbību pret demonstrantiem un tiek atbrīvoti protestos iepriekš aizturētie cilvēki.

Bijušajai britu kolonijai   Honkongai, kas ir viens no pasaules lielākajiem finanšu centriem, ir autonomas teritorijas statuss, atšķirīga tieslietu sistēma un tās pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā. Šādu statusu līdz 2047.gadam jeb 50 gadus pēc atdošanas Ķīnai   Honkongai noteic Londonas un Pekinas vienošanās.

 

Top komentāri

ticētājam
t
Honkonga nav ķīniešu vēsturiska teritorija. Honkongā vēsturiski dzīvoja nevis ķīnieši, bet juieši jeb kantonieši. Honkongā runā juiešu (Yue) jeb kantoniešu valodā. Latviešu un portugāļu valoda, abas ir indoeiropiešu valodas, bet tu taču neteiksi, ka portugāļi ir latvieši. Lūk, sinotibetiešu valodu grupā ir šādi atzari: (1) mandarīnu valodas, to vidū ir ķīniešu valoda, (2) tibetiešu valodas, (3) dienvidu valodu grupa, (4) kam-tai valodas, (5) mjau-jau valodas. 90,3% honkongiešu runā juiešu (kantoniešu) valodā, kas ietilpst sinotibetiešu dienvidu valodu grupā kopā ar wu, gan, xiang, min un hakka valodām. Kopā sinotibetiešu valodu vidū ir 19 dažādas valodas un attiecīgi 19 dažādas tautas. Ja kantoniešu valodu labi prot 86% honkongiešu, tad ķīniešu valodu tikai 24%.
ļuļa
ļ
propagandas āža kāja lien laukā pa visām šuvēm. ak tad tagad demokrātijas atbalstītāji mētājas ar akmeņiem, bloķē vilcienu satiksmi un neļauj cilvēkiem nokļūt lidostā. klau, diena, kāpēc katalāņu referenduma atbalstītāji netika saukti par demokrātijas atbalstītājiem un brīvības cīnītājiem, bet labākajās padomju tradīcijās par separātistiem? ar dubultu mēru mērām, tā ja.
Līdzīgi scenāriji ?
L
Neatkarību Honkongai ! Neatkarību Krimai !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits