Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dienvidāfrikā daba spriež linča tiesu malumedniekam - viņu nonāvē zilonis, bet lauvas notiesā līķi

Kādam malumedniekam nelegālais bizness - degunradžu medības, lai pēcāk pārdotu to ragus melnajā tirgū - beidzies letāli. Krūgera nacionālajā parkā, Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), inspektori uzgāja tikai bikšu pāri un galvaskausu, vēsta CNN. Pašlaik viss liecina, ka vīrietis ar līdzzinātājiem pirmdien bija iekļuvis parka teritorijā ar nolūku medīt izsargājamos degunradžus.

Viņa līdzzinātāji trešdien aizturēti. No viņiem uzzināts, ka viņu biedram uzbrucis zilonis un viņu nogalinājis. Pēc tam viņi esot nelaiķa mirstīgās atliekas aiznesuši līdz ceļam ar domu, ka to kāds drīz atrastu. Tad malumednieki no parka teritorijas aizbēguši. Otrdien par biedra bojāeju malumednieki informēja viņa ģimeni, kas attiecīgi vērsās pie varas iestādēm. Tika uzsākta līķa meklēšana. Trešdien tā nevainagojās ar panākumiem, taču ceturtdienas rītā policija ar dabas parka reindžeru palīdzību uzgāja to, kas bija palicis pāri no malumednieka - bikses un galvaskausu. 

"Viss liecina par to, ka viņa līķi notiesāja lauvas," pausts policijas paziņojumā. 

Aizturētajiem trim vīriešiem nu draud apsūdzības par nelegālu šaujamieroču un munīcijas glabāšanu, nelegālu iekļūšanu parka teritorijā un nodomu aizliegti medīt aizsargājamus dzīvniekus. 

Degunradži ir viens no galvenajiem malumednieku mērķiem Āfrikā - to rags tiek uzskatīts par vērtīgu sastāvdaļu tautas medicīnā vairākās Āzijas valstīs - ragam it kā esot jāveicina dzimumdzīve un auglība. Šo uzskatu dēļ degunradžu ragu cena melnajā tirgū mēdz būt pat augstāka par kokaīna cenu.

Krūgera parks ir viena no malumednieku iecienītākajām vietām, kur nodarboties ar nelegālo biznesu - 2016. gadā DĀR policija saistībā ar malumedniecību veica 680 aizturēšanas, un 417 no tām bija Krūgera parka apkaimē.

Top komentāri

Lampa
L
Lielisks jaunums!! Visiem malumedniekiem šādu likteni!
Daba vienmēr
D
Rīkojas pareizi. Tai nekāda linčošana nav vajadzīga.
aha
a
nepaveicās čalim.. :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits