Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dienvidāfrika paziņojusi, ka nesāks vakcināciju ar AstraZeneca vakcīnu

Dienvidāfrikas Republika atteikusies no plāna sākt vakcināciju pret Covid-19 ar Lielbritānijas un Zviedrijas farmācijas uzņēmuma AstraZeneca izstrādāto vakcīnu, šādi reaģējot uz pētījuma datiem, ka šī vakcīna nenodrošina aizsardzību pret saslimšanu ar Dienvidāfrikas Covid-19 paveidu vieglā un mērenā formā.

Pagājušajā nedēļā Dienvidāfrika saņēma pirmo miljonu AstraZeneca vakcīnas devu un plānoja sākt veselības darbinieku vakcināciju februāra vidū.

Dienvidāfrikas veselības ministrs Zveli Mhize svētdien preses konferencē paziņoja, ka valdība gaidīs zinātnieku tālākos ieteikumus par to, kā rīkoties ar AstraZeneca vakcīnu, ņemot vērā saņemtos pētījuma rezultātus.

Tuvāko nedēļu laikā valdība piedāvās uzņēmumu Johnson & Johnson un Pfizer vakcīnas, viņš piebilda.

Dienvidāfrikas Vitvatersrandas Universitātes un Lielbritānijas Oksfordas Universitātes speciālisti veikuši vakcīnas klīniskos pētījumus Dienvidāfrikā. Tajos piedalījās vairāk nekā 2000 cilvēku.

"Diemžēl AstraZeneca neiedarbojas vieglos un mērenos saslimšanas gadījumos," preses brīfingā sacīja profesors Šabirs Madhi, kas vadīja pētījumu.

Pētījuma gaitā nav bijusi iespēja pārliecināties par vakcīnas efektivitāti attiecībā uz smagu saslimšanas gadījumu novēršanu, jo dalībnieku vidējais vecums bijis 31 gads, un viņi nav pārstāvējuši demogrāfisko grupu, kas lielākā mērā pakļauta vīrusa smagu simptomu riskam, viņš piebilda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits