Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dienvidkoreja apsver daļēju sankciju atcelšanu pret Ziemeļkoreju

Dienvidkorejas ārlietu ministre Kana Kjunha trešdien paziņojusi, ka Seula apsver iespēju atcelt dažas no vienpusēji noteiktajām sankcijām pret Ziemeļkoreju, lai dotu impulsu diplomātiskajiem centieniem uzlabot attiecības ar Phenjanu un atrisināt pussalas kodolkrīzi.

Kana, uzrunājot parlamentu, pavēstīja, ka valdība izvērtē iespēju atcelt 2010. gada sankcijas, kas tika ieviestas pēc dienvidkorejiešu karakuģa nogremdēšanas, kurā gāja bojā 45 karaflotes jūrnieki un kurā Dienvidkoreja apsūdzēja Phenjanu.

Tolaik Seula faktiski pārtrauca jebkādu pārrobežas ekonomisko sadarbību, izņemot abu Koreju kopīgā industriālā parka darbību Kesonā.

Dienvidkoreja darbību Kesonas industriālajā parkā pārtrauca vienīgi 2016. gadā, reaģējot uz Ziemeļkorejas veikto kodolizmēģinājumu un tālas darbības rādiusa ballistiskās raķetes palaišanu.

Tomēr Seulas lēmumam atcelt vienpusējās sankcijas pamatā būs tikai simbolisks raksturs, jo Dienvidkoreja faktiski nevar atsākt kopīgus ekonomiskos projektus ar Ziemeļkoreju, ko ierobežo starptautiskās sankcijas, kas kopš 2016.gada ir ievērojami pastiprinātas, reaģējot uz Phenjanas kodolprogrammas un raķešu izmēģinājumu tālāko paplašināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits