Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dienvidkorejā sadurts opozīcijas partijas līderis

Dienvidkorejā opozīcijas partijas līderis Lī Džēmjuns, kurš 2022.gada prezidenta vēlēšanās zaudēja Junam Sukjolam, otrdien sadurts kaklā.

59 gadus vecais politiķis nogādāts slimnīcā.

Uzbrukums notika, kad Lī ostas pilsētā Busanā runāja ar žurnālistiem, kad pēc jaunās lidostas teritorijas apmeklējuma devās uz savu automašīnu. Sarunas ar žurnālistiem laikā kāds vīrietis piegāja pie viņa, lai it kā lūgtu autogrāfu, bet metās virsū politiķim un sadūra viņu kaklā, ziņoja Dienvidkorejas televīzijas kanāli.

Ziņu aģentūra "Yonhap" vēstīja, ka cietušo vispirms nogādāja neatliekamās medicīniskās palīdzības automobilī, bet pēc tam helikopterā aizveda uz slimnīcu. Kā liecina aģentūras rīcībā esošā informācija, transportēšanas no notikuma vietas laikā Lī asiņoja, bet nebija bezsamaņā.

Busanas policijā apliecināja, ka Lī ir "centimetru gara plēsta brūce kaklā", tomēr viņš "joprojām ir pie samaņas un asiņošana ir neliela".

"Yonhap" vēstīja, ka uzbrucējs, kuram videoierakstos ir redzama cepure ar Lī vārdu, ir aizturēts.

Demokrātiskās partijas līderis Lī 2022.gadā ar Dienvidkorejas vēsturē mazāko balsu starpību valsts prezidenta vēlēšanās zaudēja Junam Sukjolam.

Bijušais prokurors Juns pēc uzbrukuma pauda "dziļas bažas par Lī Džēmjuna drošību" , uzsverot, ka "mūsu sabiedrībai nekad un nekādos apstākļos nevajadzētu ar iecietību izturēties pret tāda veida vardarbību".

Lī, kurš savulaik kā bērns strādājis rūpnīcā, kur cieta negadījumā un pusaudža gados pameta mācības skolā, politisko slavu iemantojis, uzsverot savu ceļu no nabadzības.

Gaidāms, ka viņš 2027.gadā atkal kandidēs valsts prezidenta vēlēšanās, un jaunākajās sabiedriskās domas aptaujās atbalsts viņam joprojām ir liels.

Tomēr viņa politisko karjeru aizēnojuši arī vairāki skandāli. Septembrī viņš izvairījās no apcietināšanas, kad tiesa noraidīja prokuratūras prasību noteikt viņam apcietinājumu prāvā, kur viņam izvirzītas vairākas apsūdzības korupcijā.

Vēl gaidāma prāva, kur Lī draud apsūdzības kukuļošanā, viņu apsūdz arī amata pienākumu pārkāpšanā, kad viņa kā Sonamas mēra amata termiņa laikā pašvaldības uzņēmums zaudēja 20 miljardus vonu (14 miljoni eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits