Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims
Trampa vizītes laikā Dienvidkorejā notika plaši protesti pret viņa realizēto politiku Ziemeļkorejas jautājumā; tāpat ielās izgāja arī Trampa atbalstītāji

Dienvidkoreja Trampam piekodina neuzbrukt Ziemeļkorejai bez saskaņošanas ar Seulu

"Donaldam Trampam nekādos apstākļos nevajadzētu dot militāru triecienu Ziemeļkorejai bez Dienvidkorejas valdības akcepta. Tramps bieži uzsvēris, ka Ziemeļkorejas jautājumā galdā likti "visi iespējamie risinājumi". Mēs gribam garantēt, lai karš nav viens no šiem risinājumiem," izteikusies Dienvidkorejas valdošās partijas vadītāja Čho Miae. Viņa uzsvērusi, ka saspīlējuma mazināšana jāpanāk ar miermīlīgiem līdzekļiem.

Čho uzsvērusi, ka Seula atbalsta maksimāla spiediena izdarīšanu uz Ziemeļkorejas režīmu ar sankciju palīdzību, kā arī norādīja, ka "dialogs dialoga pēc" ar Phenjanu nav nepieciešams, tomēr sarunu iespējai jāpaliek atvērtai. Ja iespēja vest sarunas tiktu pilnībā bloķēta no ASV puses, tas varētu pamudināt Ziemeļkoreju spert pārsteidzīgus soļus.

Jāatgādina, ka Dienvidkorejai ir pamats bažīties, ka ASV uzbrukuma gadījumā Kima Čen Una režīma spēkiem pirmā valsts, pret kuru Phenjana vērsīs atriebību, būs Dienvidkoreja.

"Šobrīd laiks nav mūsu pusē," brīdinājusi politiķe, norādot, ka Ziemeļkorejas kodolprogrammas attīstība nenozīmē tikai draudus ASV kontinentālajai daļai, bet gan arī draudus Japānai un Dienvidkorejai.

"Šobrīd Dienvidkorejas valdība cenšas izslēgt jebkuru nesaprašanos Vašingtonas un Seulas starpā Ziemeļkorejas jautājumā," skaidroja Čo. 

Tramps, kurš aizvadītajā nedēļā viesojās Seulā, gan mudināja Phenjanu panākt diplomātisku vienošanos ar ASV, tomēr arī neatturējās norādīt, ka "ASV ir gatavas lietot visu savu militāro spēku, lai atturētu Ziemeļkoreju no uzbrukšanas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits