Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dienvidkorejas avīze: Pēc samita ar ASV nāvessods izpildīts Ziemeļkorejas sūtnim

Ziemeļkoreja izpildījusi nāvessodu savam īpašajam sūtnim ASV pēc tam, kad neveiksmi cieta otrais samits starp Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un ASV prezidentu Donaldu Trampu, piektdien vēstīja Dienvidkorejas laikraksts Chosun Ilbo.

Tā rīcībā esošā informācija liecina, ka ģenerāli Kimu Jončolu nošāva par "augstākā līdera nodošanu", pievēršoties ASV. Viņš plānoja februārī Hanojā notikušo samitu un pavadīja Kimu viņa privātajā vilcienā.

"Pēc izmeklēšanas martā Kimam Jončolam un vēl četrām Ārlietu ministrijas augsta ranga amatpersonām izpildīja nāvessodu Mirimas lidostā," laikraksts citēja kādu anonīmu avotu. Pārējo amatpersonu vārdi netiek nosaukti.

Laikraksts, atsaucoties uz citu anonīmu avotu diplomātiskajās aprindās, arī norādīja, ka Kima Čenuna tulce Šina Hijona nosūtīta uz cietuma nometni par samitā pieļautu kļūdu. Viņa neesot iztulkojusi Kima jauno ierosinājumu, kad Tramps paziņoja, ka nebūs nekādas vienošanās un aizgājis no sarunu galda.

Uz cietuma nometni nosūtīts esot arī augsta ranga partijas amatpersona Kims Jončols, kas kodolsarunās darbojās kā ASV valsts sekretāra Maika Pompeo Ziemeļkorejas kolēģis, liecina Chosun Ilbo rīcībā esošā informācija.

Ziemeļkorejas oficiālais laikraksts Rodong Sinmun ceturtdien brīdināja, ka amatpersonas, kas rīkojas pret partiju vai revolucionāro sistēmu sagaida "stingts revolūcijas spriedums".

Agrāk nereti Dienvidkorejas, tostarp arī Chosun Ilbo un Apvienošanas ministrijas, paziņojumi par nāvessodu izpildi un citām zvērībām Ziemeļkorejā izrādījušies nepatiesi.

Kims un Tramps samitā Vjetnamā nepanāca vienošanos par Ziemeļkorejas kodolprogrammas samazinājumu apmaiņā pret sankciju mīkstināšanu.

Pēc tam Ziemeļkoreja ir centusies palielināt spiedienu un maijā veikusi divus īsas darbības rādiusa raķešu izmēģinājumus.

 

Top komentāri

Dvīnis
D
Kas tad īsti notika ar Jončolu? Citēju: "Pēc izmeklēšanas martā Kimam Jončolam un vēl četrām Ārlietu ministrijas augsta ranga amatpersonām izpildīja nāvessodu Mirimas lidostā," laikraksts citēja kādu anonīmu avotu. "Uz cietuma nometni nosūtīts esot arī augsta ranga partijas amatpersona Kims Jončols,"
sarkanais paklajs
s
ko nedz putins ir izdarijis ar to kas izklaja uz ledus sarkano paklaju un uz kura vinsh novilka uz aciim?! muzha ieslodzijums kolonija, nelaimes gadijums atgriezhoties majas, bezdarbs... gan ari par sho pec paris meneshiem uzzinasim
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits