Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dienvidkorejas policija bloķē filmas The Interview nogādāšanu ziemeļos

Dienvidkorejas varasiestādes iejaukušās, lai pārtrauktu vēl vienu aktīvistu mēģinājumu ar balonu palīdzību nogādāt Ziemeļkorejā Holivudas filmas The Interview kopijas.

Pārbēdzējs no Ziemeļkorejas Paks Sanhaks, kas kļuvis par antikomunistiskās kustības aktīvistu, pastāstīja, ka viņa ceļu aizšķērsojuši desmitiem policistu, kad viņš ceturtdienas vakarā mēģinājis tuvoties robežai, no kurienes viņš gatavojās nogādāt Ziemeļkorejā 5000 DVD un 5000 zibatmiņu ar filmas kopijām.

Komēdijā The Interview stāstīts par CIP sazvērestību pret Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Phenjana filmu nodēvējusi par "neprātīgu teroraktu" un draudējusi ar dažādiem pretpasākumiem gadījumā, ja tiks mēģināts filmu izplatīt Ziemeļkorejā.

Paks pēc notikušā piektdien apsūdzēja Dienvidkorejas valdību "gļēvulībā".

"Viņi pakļaujas Ziemeļkorejas draudiem," viņš sacīja AFP.

Cits aktīvists - Lī Minboks - šonedēļ pavēstīja, ka viņš kopš janvāra organizējis četras akcijas, kurās ar balonu palīdzību iepludinājis Ziemeļkorejā tūkstošiem The Interview kopiju.

Visi šie pasākumi notikuši naktīs nomaļās vietās bez vai ar nelielu publicitāti abu pušu jūtīguma dēļ. Notiekošo vērojusi vietējā policija, taču tā nav rīkojusies, lai akcijas apturētu, stāstījis Lī.

Dienvidkorejas aktīvisti ar balonu palīdzību sūtījuši pret Phenjanu vērstus materiālus pāri robežai gadiem.

Seulas varasiestādēm šīs aktivitātes sagādā problēmas, jo tās cenšas aizstāvēt aktīvistu tiesības uz izteiksmes brīvību un vienlaicīgi aicina viņus izvairīties no pārmērīgas Ziemeļkorejas provocēšanas.

Pagājušā gada oktobrī Ziemeļkorejas robežsargi centās notriekt balonus un izraisīja īsu ložmetēju apšaudi abu pušu starpā.

Policija arī iepriekš iejaukusies, lai novērstu līdzīgas aktīvistu akcijas, taču tikai tad, kad bijusi iespēja, ka Ziemeļkorejas reakcija varētu apdraudēt tuvu balonu palaišanas vietām dzīvojošos iedzīvotājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits