Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Dienvidkorejas prezidents draud Ziemeļkorejai ar militāru iejaukšanos

Ir liela varbūtība, ka, Ziemeļkorejai nepiebremzējot ar raķešu izmēģinājumiem un kodolprogrammas attīstīšanu, Dienvidkoreja varētu izvērst militāras aktivitātes kaimiņvalsts tuvumā, trešdien paziņojis Dienvidkorejas prezidents Muns Jēins.

"Es nekad nepieļaušu Ziemeļkorejas provokācijas un kodoldraudus," vizītes laikā Aizsardzības ministrijā paziņoja nule Dienvidkorejas prezidenta amatā ievēlētais Muns, kurš arī licis Dienvidkorejas militārajam resoram noteikt "ūdensnecaurlaidīgu aizsardzības stāvokli".

"Mēs dzīvojam realitātē, kurā ir augsta militāro sadursmju iespējamība" gar apstrīdēto jūras jobežu Korejas rietumu krastā vai demilitarizētajā zonā starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju, uzsvēris Muns, kurš arī jau iepriekš norādījis - pēc svētdien piedzīvotajiem kārtējiem Ziemeļkorejas īstenotās raķešu palaišanas Japānas jūrā dialogs pie sarunu galda starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju iespējams tikai tad, ka "Phenjana maina savu uzvedību".

Pēdējo nedēļu laikā pieaugsi arī spriedze starp Phenjanu un Vašingtonu un Donalda Trampa administācija norādījusi uz militāru iejaukšanos kā vienu no iespējamām represijām pret nepaklausīgo Ziemeļkoreju.

Top komentāri

Gimons
G
Tas tacu ir skaidris, ka pec iespejas atrak, ir jaiznicina Ziemelkorejas diktatoriska vadiba un abas korejas ir jaapvieno.
verners
v
Mēģinājums «iznīcināt Ziemeļkorejas diktatorisko vadību» beigsies ar to, ka nebūs, ko apvienot. Diemžēl, tāda ir skarbā realitāte. Nez vai jebkur pasaulē tik nelielā telpā ir tik daudz ieroču, militārās tehnikas un personāla, kvalificēta un kaujasspējīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits