Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dilans plāno saņemt viņam piešķirto Nobela prēmiju literatūrā

Amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors Bobs Dilans plāno decembrī Stokholmā saņemt viņam piešķirto Nobela prēmiju literatūrā.

Dziedātājs 28.oktobrī publicētā intervija beidzot pārtraucis klusēšanu par savu apbalvošanu un nosaucis to par "pārsteidzošu, neticamu".

"Ir grūti noticēt," Dilans sacīja intervijā britu laikrakstam Daily Telegraph. "Kurš gan sapņotu par kaut ko tādu?"

Atbildot uz jautājumu, vai viņš ieradīsies uz 10.decembrī Stokholmā paredzēto Nobela prēmiju svinīgās pasniegšanas banketu, kuru rīko Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs, Dilans sacīja: "Noteikti. Ja tas vispār ir iespējams."

Par to, ka Nobela prēmija literatūrā šogad piešķirta 75 gadus vecajam Dilanam, tika paziņots 13. oktobrī. Zviedrijas akadēmijas, kas piešķir šo balvu, prominenti locekļi nedēļu pēc tam pauda neapmierinātību ar to, ka Dilans nav atbildējis uz vairākkārtīgiem akadēmijas telefona zvaniem, ne arī publiski reaģējis uz savu apbalvošanu.

Zviedrijas akadēmijas loceklis, zviedru rakstnieks Pērs Vāsbergs nosauca Dilana izturēšanos par "nepieklājīgu un iedomīgu" un sacīja, ka "šī ir bezprecedenta situācija", jo akadēmija pat nezina, vai Dilans nodomājis saņemt viņam piešķirto prēmiju.

Intervijā atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš nav atbildējis uz Zviedrijas akadēmijas telefona zvaniem, Dilans sacīja: "Nu, te es esmu."

Dilans ir pirmais dziesmu autors, kurš saņēmis prestižo apbalvojumu. Zviedrijas akadēmijā 13.oktobrī sanākušie žurnālisti paziņojumu par ASV iemīļotā dziesminieka godalgu uzņēma ar izbrīnu un ilgiem aplausiem.

Mūziķis iepriekšējos gados bija minēts starp iespējamajiem prēmijas ieguvējiem, taču viņš nekad netika uzskatīts par nopietnu pretendentu uz Nobela prēmiju literatūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits