Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Duterte draud pieteikt Kanādai karu atkritumu dēļ

Pretrunīgi vērtētais Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš visai regulāri izpelnās starptautisku uzmanību savu izteikumu dēļ, kārtējo reizi apliecinājis spēju nonākt pasaules lielāko mediju ziņu virsrakstos. CNN vēsta, ka šoreiz Duterte piedraudējis, ka pieteiks karu Kanādai, ja tā nesavāks atkritumus, ko Kanādā bāzēta kompānija pirms vairākiem gadiem aizgādāja uz Filipīnām it kā pārstrādes nolūkos.

"Es brīdinu Kanādu, lai viņi aizvāc savu drazu. Mēs pieteiksim karu, mēs tāpat ar viņiem varam mierīgi tikt galā!" izteicies Duterte. 

CNN Filipīnu redakcija vēsta, ka strīds ir par 2013. un 2014. gadā uz Filipīnām aizvestiem 103 konteineriem ar atkritumiem, kopā 2450 tonnām atkritumu. Konteineri tika marķēti kā plastmasa, kas paredzēta pārstrādei, taču beigās atklājās, ka šos atkritumus nav iespējams pārstrādāt, turklāt Kanādā bāzētajai kompānijai nemaz nebija nepieciešamās atļaujas importam. Daži no konteineriem aizvien esot Manilas ostā.

"Nesaprotu, kāpēc viņi mūs grib pataisīt par izgāztuvi. Draza dosies mājup!" solīja Filipīnu valsts galva, piedraudot, ka pats personīgi aizkuģos līdz Kanādai un izgāzīs atkritumus tur.

Filipīnas jau ilgāku laiku cenšas panākt šo atkritumu savākšanu, taču pagaidām bez jebkāda taustāma rezultāta. Kanādas premjers Džastins Trudo iepriekš apgalvojis, ka "tiekot meklēts risinājums".

Tiesa, šādi Dutertes paziņojumi uztverami kā retorika bez reāliem nodomiem, kas galvenokārt domāta vietējai publikai, un nav nekas neparasts. Prezidents vēl šomēnes draudēja arī ar karavīru sūtīšanu uz Pekinu "pašnāvnieku misijā" strīdā par kādu salu Dienvidķīnas jūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits