Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Džiojeva sola izgāzt atkārtotās Dienvidosetijas prezidenta vēlēšanas

Bijusī Dienvidosetijas prezidenta amata kandidāte Alla Džiojeva nepiedalīsies atkārtotajās vēlēšanās, kas paredzētas 2012. gada martā, vēsta aģentūra Interfax. „Mēs uz šīm vēlēšanām neiesim, neviens no mums neies,” aģentūrai paziņoja Džiojeva, piebilstot, ka „mēs būsim pret visiem, un rezultātā izgāzīsim šīs vēlēšanas”.

Jāpiebilst, ka 2. decembrī Dienvidosetijas patlabanējais prezidents Eduards Kokoiti intervijā Interfax izteicās, ka neatbalsta republikas Augstākās tiesas lēmumu atstādināt A. Džiojevu no piedalīšanās atkārtotajās prezidenta vēlēšanās. Pie tam E. Kokoiti uzsvēra, ka tas ir viņa personiskais viedoklis, bet galīgais lēmums ir tikai un vienīgi Augstākās tiesas kompetencē.

Tikmēr, pēc A. Džiojevas domām, piekrišana piedalīties atkārtotajās vēlēšanās viņai nozīmētu atteikšanos no uzvaras 27. novembra balsošanā. Atbilstoši Dienvidosetijas Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtajai informācijai, A. Džiojeva šajās vēlēšanās saņēma 56 procentus vēlētāju balsu, pārliecinoši apsteidzot savu sāncensi, pie varas esošās partijas Vienotība pārstāvi, Kremļa atbalstīto Anatoliju Bibilovu. Tomēr republikas Augstākā tiesa atcēla balsošanas rezultātus, atsaucoties uz lielu skaitu pārkāpumu. Apsūdzot tajos A. Džiojevas piekritējus, tiesa pieņēma lēmumu liegt viņai iespējas kandidēt nākamā gada martā gaidāmajās atkārtotajās vēlēšanās.

A. Bibilovs tikmēr paziņoja, ka „pagaidām nezina”, vai piedalīsies atkārtotajās prezidenta vēlēšanās. „Mans lēmums būs atkarīgs no tiem cilvēkiem, kuri bija kopā ar mani visu šo laiku,” atzīmēja politiķis.

Jāpiebilst, ka par spīti Augstākās tiesas lēmumam, A. Džiojeva 30. novembrī pasludināja sevi par tautas ievēlētu Dienvidosetijas prezidenti. Viņa arī iesniedza sūdzību par lēmumu atcelt balsošanas rezultātus. Sūdzība tiks izskatīta ne ātrāk kā pirmdien, 5. decembrī.

Savukārt A. Džiojevas piekritēji Chinvali ielās rīko mītiņus ar prasību atzīt viņas uzvaru, kā arī ir uzslējuši telšu pilsētiņu. Pēc A. Džiojevas vārdiem, viņi „uzskata savu izvēli par sabradātu ar kājām”. Demonstranti, daudzi no kuriem ir Krievijas pilsoņi, arī paziņojuši par lēmumu nepiedalīties Krievijas Valsts Domes vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits