Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Džūljens Asanžs neatbalsta gaidāmo filmu par WikiLeaks

Drīzumā iznāks pirmā dokumentālā filma par tīmekļa vietni WikiLeaks, taču tās dibinātājs Džūljens Asanžs kinolenti neatbalsta un interviju nesniedz.

WikiLeaks skandāls jau iedvesmojis vairākas filmas. Režisora Aleksa Gibnija We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks iznāks pirmā, taču sagatavošanā vēl ir režisoru Loras Oitras, Kena Loka, Kreiga Fērgusona un Stīvena Spīlberga kinolentes par to pašu tematu. Vairākas no tām saņēmušas Asanža svētību, savukārt citām tas nav izdevies. We Steal Secrets pieder pie otrās kategorijas.

Sākumā Gibnijs un Asanžs sadarbojās, taču to izjauca WikiLeaks dibinātāja prasība pēc viena miljona dolāru (546 000 latu) samaksas par interviju, ko Gibnijs atteicās darīt, jo saviem avotiem nemaksā. "Asanžam tad radās pārdroša ideja - viņš gribēja, lai izstāstu, ko runā citi intervētie cilvēki. Taču es atteicos, sakot, ka nestrādāju viņa pakļautībā. "Un es nestrādāju tev," viņš atbildēja," laikrakstam The Guardian apgalvo režisors.

Tas izskaidro, kāpēc Asanžs nesniedz interviju pirmajā iznākušajā dokumentālajā filmā par WikiLeaks. Tomēr filmā iekļautas viņa pretinieku liecības, ko tīmekļa vietne atsevišķā rakstā noraidījusi.

WikiLeaks noliedz, ka starp Asanžu un Gibniju notikusi saruna par miljonu dolāru vērto darījumu, kā arī iebilst pret viņa sensacionālo pasniegšanas veidu. Filmas nosaukumu viņi uzskata par "bezatbildīgu apmelojumu", jo frāze "we steal secrets" (no angļu valodas - mēs zogam noslēpumus) patiesībā pieder ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) direktoram Maiklam Heidenam, kurš to attiecināja uz ASV valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits