Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eiropā nosalis 241 cilvēks, sniegs rada haosu gaisa satiksmē

Sals Eiropā kopš 27.janvāra prasījis vismaz 241 cilvēka dzīvību, amatpersonas paziņoja svētdien, kad sniegs un sals radīja haosu Eiropas gaisa satiksmē.

Londonas Hītrovas lidosta, kas ir noslogotākā Eiropā, svētdien atcēla 30% reisu, lai notīrītu naktī sasniegušo sniega kārtu, kā arī apledojumu. Daudzi reisi kavējas, kopumā dienas laikā izmaiņas var ietekmēt apmēram 400 reisus.

Sestdien desmitiem reisi kavējās vai tika atcelti arī Amsterdamas Shipholas lidostā.

Ukrainā, kur gaisa temperatūra svētdienas naktī noslīdēja līdz pat 38,1 grādiem zem nulles pēc Celsija skalas, sala upuru skaits ir pieaudzis līdz 122 cilvēkiem. No viņiem lielākā daļa bija bezpajumtnieki, kas nosala uz ielas. Daudzi mēģināja no sala paglābties vairāk nekā 2000 varas iestāžu uzstādītās pajumtēs, bet nedēļas laikā mediķi palīdzību snieguši 1600 cilvēkiem ar apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu.

Polijā, kur gaisa temperatūra svētdienas naktī vietām nokritās līdz -27 grādiem, kopš pagājušās nedēļas nogales nosaluši pavisam 45 cilvēki. Lielākā daļa no salā mirušajiem cilvēkiem bija bezpajumtnieki vai cilvēki, kas alkohola ietekmē aizmiga, atrodoties ārpus telpām.

Itālijā, kur, pēc meteorologu ziņām, valda bargākais sals pēdējo 27 gadu laikā, pēdējās dienās nosaluši jau septiņi cilvēki. Sniegs Romā svētdien paralizēja taksometru un autobusu satiksmi, jo tie nespēja pārvietoties pa ledus pārklātajām ielām.

Francijā 41 no 101 departamenta bija izsludināta trauksmes gatavība sniega vai liela sala gadījumiem. Parīzē armija nodrošināja apmēram 600 patversmes militārās ēkās, kur bezpajumtniekiem paglābties no sala, bet sestdien Strasbūrā gājis bojā kāds 12 gadus vecs zēns, kas kopā ar draugu spēlējās uz aizsaluša dīķa, bet ledus ielūza. Tas bija jau otrais sala upuris Francijā.

Savukārt Bulgārijā pēdējo desmit dienu laikā aukstums prasīja 16 cilvēku dzīvību. Lielākā daļa bojāgājušo ir laucinieki, kas nosaluši ceļu malās vai savās neapsildītajās mājās. Bulgārijā aizsalusi daļa Donavas, radot nopietnus kuģu satiksmes traucējumus.

Rumānijā, kur zemākā reģistrētā temperatūra šonedēļ bija -31 grāds, pēdējās diennakts laikā nosaluši četri cilvēki un kopējais sala upuru skaits pēdējo desmit dienu laikā sasniedzis 28 cilvēkus.

Serbijā, kur salā gājuši bojā astoņi cilvēki, varas iestādes pasludinājušas ārkārtas stāvokli 28 pašvaldībās, bet galvaspilsētas Belgradas varas iestādes piedāvā bezpajumtniekiem par 1600 dināriem (septiņi lati) dienā palīdzēt sniega tīrīšanas darbos pilsētā.

Bosnijā jau otro dienu pēc kārtas turpinās snigšana un tiek vēstīts par vienu sala upuri, pie kura mediķi laikus nespēja ierasties. Arī Melnkalnē tiek vēstīts par vienu nosalušu cilvēku.

Čehijā sals prasījis piecu cilvēku dzīvību, Slovākijā – divu, bet Grieķijā arī divu cilvēku dzīvību.

Austrijā ir nosaluši divi cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits