Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eksperts: Ar Covid-19 varētu inficēties divas trešdaļas pasaules iedzīvotāju

Vismaz trešdaļai pasaules iedzīvotāju pastāv risks inficēties ar jauno koronavīrusu Covid-19, bet pavisam ar to varētu inficēties divas trešdaļas iedzīvotāju, paziņojis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) eksperts, Floridas universitātes infekcijas slimību statistikas centra līdzpriekšsēdētājs Aira Londžini, vēsta aģentūra Bloomberg.

Pēc viņa teiktā, karantīnas var tikai palēnināt, bet ne apturēt vīrusa izplatību, jo tam izdevies izkļūt ārpus Ķīnas vēl pirms šo ierobežojošo pasākumu ieviešanas.

Savas aplēses Londžini balsta uz pieņēmumu, ka katrs ar koronavīrusu saslimušais cilvēks nodod to diviem vai trim cilvēkiem, kas var novest pie tā, ka inficēsies divas trešdaļas planētas iedzīvotāju.

Izsekot līdzi slimības izplatībai ir īpaši grūti eksprestestu trūkuma dēļ, kā arī tāpēc, ka daļai infekcijas nesēju simptomi ir neizteiktā formā.

Savukārt Londonas Impērijas koledžas pētnieks Nils Fērgusons aprēķinājis, ka Ķīnā vien ar jauno vīrusu var inficēties līdz 50 000 cilvēku dienā.

Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 1483 pēc 116 jaunu nāves gadījumu reģistrēšanas uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, piektdien paziņoja Hubei provinces veselības komisija.

Hubei provincē, kur decembrī sākās šī vīrusa uzliesmojums, pēdējās diennakts laikā apstiprināti arī 4823 jauni inficēšanās gadījumi. Salīdzinājumā ar iepriekšējo diennakti nāves un inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir samazinājies.

Visā Ķīnā tagad ir apstiprināti vairāk nekā 64 600 koronavīrusa infekcijas gadījumu.

Amatpersonas Hubei provincē iepriekš bija paziņojušas, ka paplašina Covid-19 gadījumu definīciju, uzskaitot arī cilvēkus, kuriem ''klīniski diagnosticēts" šis vīruss, nevis tikai tos, kuriem šis vīruss ir apstiprināts laboratorijas testos.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Vēl vairāk šausmu , vēl vairāk baiļu, vēl vairāk naudas farmācijas biznesmeņu kabatās!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oskars
o
vai uzdevums- panika visa pasaule ?
:)
:
Kārtējais eXperDs. dīvānā pirdējs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits