Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

EP deputāti nevienprātīgi par Junkera plāna rezultātiem

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti debatēs ar Eiropas Komisijas (EK) vicepriekšsēdētāju Jirki Katainenu gadu pēc tā dēvētā EK prezidenta Žana Kloda Junkera plāna izziņošanas pauž krasi atšķirīgus viedokļus par 315 miljardu eiro investīciju plānu Eiropas izaugsmes veicināšanai, aģentūrai LETA skaidroja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Kamēr Eiropas Tautas partija, sociālisti un demokrāti kopumā atzinīgi vērtēja darbu pie "Eiropas Stratēģisko investīciju fonda" un EK paziņojumu par plāna pagarināšanu, deputāti no mazākām politiskajam grupām plāna panākumus vērtēja skeptiski.

Komisārs Katainens teica, ka Junkera plāns ir palīdzējis likvidēt investīciju barjeras un sniedzis ieguvumus mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Īstenojot plānu, noslēgti vairāk nekā 185 līgumi starp Eiropas Stratēģisko investīciju fondu, lai sniegtu atbalstu vairāk nekā 150 000 uzņēmumiem, viņš teica, piebilstot, ka EK vēl šogad iesniegs jaunus priekšlikumus, lai pagarinātu plāna trīs gadu termiņu un paplašinātu plāna darbību uz trešajām valstīm.

Eiropas Tautas partijas pārstāvis Otmārs Karass atzinīgi vērtēja priekšlikumu pagarināt plāna īstenošanu un teica, ka tas ir viens no svarīgākajiem projektiem Eiropas strukturālo problēmu risināšanai, savukārt sociālistu un Demokrātu grupas vadītājs Džanni Pitella teica, ka, lai arī Eiropai ir vajadzīgs investīciju plāns, nav skaidri saprotams, vai Junkera plānam izdevies atbilstoši mērķim piesaistīt papildu finansējumu no ārpuses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits