Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Biškekas ielās dzīvību zaudēja 81 cilvēks

Vardarbīgajos nemieros Kirgizstānā šonedēļ dzīvību zaudējis 81 cilvēks, svētdien apstiprināja Veselības ministrija. "Divi ievainotie nomiruši naktī uz šodienu," vēsta LETA par ministrijas paziņojumu. Tāpat pieaudzis arī oficiāli apstiprinātais ievainoto skaits. Kopumā ievainojumus guvis 1651 cilvēks, tostarp 581 joprojām ārstējas slimnīcā.

Opozīcijas spēki, kas pārņēmuši varu Kirgizstānā un izveidojuši pagaidu valdību, noliedz sarunu sākšanu ar prezidentu Kurmanbeku Bakijevu. Pārrunas tikšot sāktas tikai gadījumā, ja viņš mēģinās destabilizēt situāciju. K.Bakijevs ir pametis Biškeku un slēpjas. Opozicionāri uzskata, ka K.Bakijevam ir jānāk klajā ar vēstījumu tautai un jāpaziņo, ka viņš aiziet no amata.

Kamēr Kirgizstānā turpina sērot par šonedēļ nemieros bojāgājušajiem, pagaidu valdība plāno saukt pie atbildības valsts prezidentu Kurmanbeku Bakijevu un visus viņa ģimenes locekļus, ziņo RIA Novosti.

Pagaidu valdības vadītāja Roza Otunbajeva paziņojusi, ka "Bakijevs patlaban vizinās pa valsts dienvidiem, cenšoties savaņģot atbalstītājus, kas kaitina mūsu tautu". Pēc viņas vārdiem, tautas attieksme pret Kirgizstānas prezidentu kļūst stingrāka un tie formulējumi, ar kuriem nāk klajā valdība saistībā ar drošības garantijām prezidentam, tautu neapmierina. Iepriekš prezidentam tika piedāvātas drošības garantijas, ja viņš atkāpsies. Parādījās informāxcija, ka abas puses ir uzsākušas pārrunas, lai atrastu ceļu izbeigt politisko krīzi valstī.

Tikmēr portālam Diena.lv Biškekā strādājošā Latvijas pilsone Sintija Šmite ir atsūtījusi fotogrāfijas par to, kas notiek pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits