Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FOTO: Honkongas protestiem pieliek punktu – varas iestādes sāk novākt barikādes

Honkongas varas iestādes ceturtdien sākušas novākt protestētāju nometnes pilsētas centrā, ziņo aģentūra Reuters.

Simtiem policistu nodrošināja kārtību, kamēr strādnieki sāka novākt barikādes, kuras bija paralizējušas Honkongas finanšu centru vairāk kā divus mēnešus.

Jau ziņots, ka otrdien Honkongas augstākā tiesa izdeva rīkojumu par barikāžu nojaukšanu un varas iestādes protestētājiem deva pāris dienas laika, lai izvāktos no telšu nometnēm un pamestu protesta vietas.

Protestētāji savu mērķi nav sasnieguši - Honkongas valdība, kuru lielā mērā kontrolē Ķīnas valdība nepiekāpās protestētāju prasībām, un sarunās, kurās piedalījās protestu līderi un valdība, netika atrasti risinājumi.  

Protesti sākās septembrī, ka Ķīnas valdība paziņoja, ka 2017. gada Honkongas pārvaldes vēlēšanu kandidātus izvirzīs Pekinā izraudzīta komiteja. Tas izsauca sašutumu, jo faktiski nozīmēja, ka Honkongu pārvaldīs komunistu partijai uzticīgs vadītājs, tādēļ vairāki tūkstoši studentu devās ielās, lai izrādītu neapmierinātību, okupējot Honkongas finanšu rajonu.

Protesta dalībnieki pameta galveno nometni, solot, ka atgriezīsies, ja netiks panākts veids, kā nodrošināt demokrātiskāku vēlēšanu procesu Honkongā.  Tāpat protesti līderi norādīja, ka pēdējo mēnešu notikumi ir "aktivizējuši sabiedrību", tie kuri neinteresējās par politiku, tagad ir sākuši "domāt un uzdot jautājumus".

Kopumā protesti bijuši salīdzinoši miermīlīgi, tomēr pēdējo nedēļu laikā notika vairākas sadursmes, kurās policisti pielietoja stekus un asaru gāzi, kā arī protesta sākuma posmā izplatījās video, kurā redzams, ka policisti piekauj rokudzelžos saslēgtu aktīvistu. Novembrī tika paziņots, ka vainīgie policisti ir atstādināti un notiek izmeklēšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits