Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Sāk atmīnēt abu Koreju demilitarizēto zonu

Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas karavīri sākuši sauszemes mīnu izvākšanas darbus valstu robežu apgabalos saskaņā ar plāniem mazināt saspīlējumu un vairot uzticēšanās gaisotni abu valstu starpā, vēsta Reuters.

Dienvidkorejas pusē atmīnēšanas darbi sākās jau pirmdien, bet nu iesaistījušies arī pārstāvji no Ziemeļkorejas, vēsta Reuters. Darbības plāns tika apstiprināts pagājušajā mēnesī Dienvidkorejas prezidenta Muna Džē Ina un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samitā Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā.

Abas puses vienojušās, ka turpmāko 20 dienu laikā Panmundžomas ciematā abu Koreju kopīgajā drošības zonā un vēl kādā robežas apgabalā notiks atmīnēšanas darbi, kā arī pirmo reizi plānota Korejas karā kritušo karavīru mirstīgo atlieku meklēšana.

Vienlaikus vienošanās paredz atbruņot robežsardzes posteņus un izveidot buferzonas gar zemes un jūras robežām un lidojumu aizliegumu zonu virs robežas, lai nepieļautu nejaušas bruņotas sadursmes.

Lai gan precīzu datu trūkst, tiek uzskatīts, ka 248 kilometrus garajā un apmēram četrus kilometrus platajā abas Korejas nošķirošajā robežas zonā un tās tuvumā atrodas aptuveni divi miljoni nesprāgušu mīnu.

Lai arī šo teritoriju dēvē par demilitarizēto zonu, to apsargā simtiem tūkstošiem bruņotu karavīru, tā apjozta dzeloņdrātīm un abās pusēs ierīkoti tanku slazdi.

Iepriekš šā gada pavasarī demilitarizētajā zonā novākti propagandas skaļruņi, ko Dienvidkoreja izmantoja, lai pārraidītu mūziku, ziņas un citu informāciju, kas varētu pamudināt Ziemeļkorejas karavīrus dezertēt un pārbēgt uz Dienvidkoreju. 

 

Top komentāri

esunes
e
Tās mīnas varētu Eiropai atdot.Par simbolisku cenu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits