Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Futbola kluba Chapecoense lidmašīna, visticamāk, nogāzās degvielas trūkuma dēļ

Brazīlijas futbola klubs Chapecoense 2016. gada aviokatastrofā, visticamāk, cieta degvielas trūkuma dēļ. Kā atzinis Kolumbijas aviācijas nozares pārstāvis Migels Komačo, aviosabiedrības LaMia lidmašīnā, ar kuru lidoja Chapecoense, nebija pietiekams degvielas daudzums, kā rezultātā tā avarēja.

Jāatgādina, ka 2016. gada 28. novembrī nogāžoties lidmašīnai, Kolumbijā netālu no Medeljinas dzīvību zaudēja 71 cilvēks, tostarp 19 komandas Chapecoense spēlētāji un 20 žurnālisti. Avārijā izdzīvoja tikai seši cilvēki, no kuriem četri bija futbolisti.

Chapecoense vienība lidoja uz Kolumbiju, kur tai bija paredzēta Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra Copa Sudamericana pirmā finālspēle.

Pēc notikušā Chapecoense komandas fināla pretiniece Atletico Nacional paziņoja, ka aviokatastrofā cietušajai vienībai jāpiešķir šī turnīra čempionu tituls, ko arī Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) akceptēja.

Brazīlijas, Bolīvijas un Kolumbijas izmeklētāji joprojām cenšas precizēt, kas bija galvenais avārijas cēlonis, taču izvirzītā hipotēze par degvielas trūkumu ir viens no vadošajiem traģēdijas iemesliem.

Tāpat Komačo ir pārliecināts, ka LaMia neņēma vērā starptautiskos noteikumus, kas saistīti ar degvielas rezervēm lidmašīnās.

Chapecoense lidmašīnas avārija kļuva par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas Alianza komandas pārstāvji, bet 1949. gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 cilvēki no Itālijas komandas Torino personāla. Savukārt 1993. gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Tāpat traģiskas katastrofas vēsturē piedzīvojušas arī Taškentas Pahtakor un Mančestras United. Sportā tā bija lielākā traģēdija kopš 2011. gada 7. septembra, kad neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Jaroslavļas Lokomotiv, dzīvību zaudējot arī latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits