Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gala ziņojumā par reisa MH370 lainera pazušanu neizslēdz nelikumīgu iejaukšanos

Malaizijas varasiestāžu sagatavotajā apjomīgajā gala ziņojumā par aviokompānijas Malaysia Airlines reisā MH370 devušās lidmašīnas pazušanas apstākļiem konkrēti cēloņi tā arī nav nosaukti, taču ar lielu varbūtību minēta "nelikumīga trešo pušu iejaukšanās", vēsta The Guardian.

"Izmeklētāju komanda nav spējusi noteikt MH370 pazušanas īsto iemeslu," pirmdien izteicās Malaizijas drošības izmeklēšanas komandas vadītājs Koks Su Čons. Lidaparāta avārijā bojāgājušo tuvinieki ar šo ziņojuma tekstu nav apmierināti konkrētu pierādījumu un līdz ar to arī atbilžu trūkuma dēļ.

495 lappušu apjomīgajā ziņojumā par lidmašīnas pazušanu 2014. gada 8. martā atklāts, ka saskaņā ar privāto un militāro radaru datiem lidmašīna pēc izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu pagriezusies atpakaļ. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka lidmašīna pagriezta manuāli, tāpēc atmestas versijas, ka lidaparāts varētu būt nolaupīts attālināti. Taču netiek noraidīta iespēja, ka lidmašīnas pilotu lēmums mainīt lidmašīnas kursu varētu būt noticis "nelikumīgas trešās puses iejaukšanās" dēļ, proti, ka viņus to kāda persona vai personu grupa piespieda darīt.

Tāpat ziņojumā uzsvērtas kļūmes Kualalumpuras gaisa satiksmes dienesta darbībā, kas nav ievērojis noteiktās procedūras, jo neinformēja Vjetnamu, ka nodod Hošiminas lidostas gaisa satiksmes dienestam ierakstus, kuros fiksēta komunikācija ar reisā MH370 devušos lidmašīnu, kā arī nav turpinājis novērot situāciju pēc tam.

Vienlaikus ziņojuma tekstā noraidītas versijas par jelkādām lidmašīnas tehniskām nepilnībām, pilota pieļautām kļūmēm vai veselības traucējumiem.

Malaysia Airlines lidaparāts ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014. gada 8. martā. Vairākos piegājienos ir notikuši neveiksmīgi lidmašīnas vraka meklējumi, kas bez panākumiem oficiāli pabeigti šā gada maija beigās

Lidmašīnas pazušana kļuvusi par vienu no visilgāk neatrisinātajiem aviācijas noslēpumiem, kas radīja labvēlīgu augsni daudz un dažādām teorijām, tostarp arī versijai par lidmašīnas nolaupīšanu vai pašnāvnieka uzspridzināšanos. Šādas versijas līdz ar Malaizijas, Ķīnas, Austrālijas ekspertu secinājumiem ir noraidītas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits