Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Galvenie kandidāti Ukrainā nobalsojuši un nešaubās par savu uzvaru

Šobrīd nobalsojušas gandrīz visas galvenās personas Ukrainas politikā. Kā novērojams, ne pārāk pārliecinoši vēlēšanu iecirknī izskatījās pašreizējais Valsts prezidents Viktors Juščenko. Viņš bija skops komentāros attiecībā pret aptuveni 200 žurnālistiem, kas viņu sagaidīja iecirknī.Viņš atbildēja tikai uz diviem jautājumiem, uzsverot, ka uzvarēs vēlēšanās.

Tāpat nobalsojis ir Oboloņas apgabalā Reģionu partijas līderis Viktors Janukovičs. Arī viņu sagaidīja daudz žunrālistu, jo viņš ir viens no diviem favorītiem šajā vēlēšanās. “Nobalsoju par pārmaiņām, par izmaiņām uz labo pusi. Man ir pārliecība, ka ukraiņu tauta vēlas pārmaiņas un ļoti ātri valstī sāksies jauns posms,” norādīja kandidāts.Nedaudz vēlāk Diena Ševčenko rajonā satika bijušo Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu. Uz jautājumu, par ko balsojis, L. Kučma atbildēja, ka nobalsojis par pārmaiņam, lai beigtos haoss, kas turpinājies piecus gadus. Viņš lika manīt, ka atbalsta V. Janukoviču un nešaubās par viņa uzvaru. Viņš domā, ka balsu pārsvars viņam būs ap 15% un tas neatstāj nekādas cerības Jūlijai Timošenko. Pēc L. Kučmas vārdiem, sabiedrība ir zaudējusi ticību politiķiem un viņš negribētu strādāt tādā politiskajā purvā, kāds šobrīd ir izveidojies. Viņš gan pats neplānojot atgriezties politikā.Atšķirībā no bijušā prezidenta, vairāki elitārā rajona iedzīvotāji, kuri ieradās vēlēšanu iecirknī, nekautrējās atzīties, ka balsojuši par J. Timošenko. “Man sirdsapziņa lika atnākt un nobalsot. Šī ir mūsu vēsturiskā izvēles diena un es izlēmu balsot par Timošenko. Es tikai viņu vienīgo redzu kā reālo prezidenta kandidāti,” Dienai klāstīja pensionēta grāmatvede Ļubova Demetija. Uz jautājumu, kāpēc nav izvēlējusies V. Janukoviču, sieviete atbildēja: “Jūs ko!? Tas ir kauns balsot par tādu cilvēku. Kas gan tādam vispār varētu sniegt roku ārzemēs? Pat Maskava uz viņu vairs neliek cerības.” Šī vēlētāja uzskata, ka, neraugoties uz grūtajiem laikiem, daļa ukraiņu nav zaudējuši cerības nosargātajiem demokrātijas ideāliem oranžajā revolūcijā pirms pieciem gadiem.Arī šī vēlēšanu iecirkņa vadītāja Oļena Artemenko norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējām vēlēšanām, šīs esot vēl brīvākas un tajās vēl mazāk esot bijusi administratīvā resursu izmantošana. Viņa uzskata, ka rezultātu falsifikācija neesot iespējama.Pagaidām ir grūti prognozēt, cik liela būs vēlētāju aktivitāte, bet aizvien vairāk cilvēku ierodas vēlēšanu iecirkņos, novēroja _Diena._

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits