Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Grībauskaite ar Dienvidkorejas prezidentu pārrunājusi sadarbību tehnoloģiju jomā

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite trešdien Seulā tikās ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu un apsprieda divpusējo attiecību stiprināšanu ekonomikas, uzņēmējdarbības un inovāciju jomā, kā arī starptautisko drošību un Dienvidkorejas un NATO sadarbību.

Lai arī aizvadīto piecu gadu laikā tirdzniecība abu valstu starpā ir pieaugusi piecas reizes, tajā joprojām dominē tradicionālās preces un pakalpojumi, paziņoja prezidentes kanceleja. Tās paziņojumā uzsvērts, ka Dienvidkoreja ir viena no modernākajām valstīm zinātnes, inovāciju un radošuma jomā, bet Lietuva pasaulē zināma ar savām inovācijām dzīvības zinātnēs un finanšu tehnoloģijās, un Lietuvā ražoti lāzeri jau tagad tiek pieprasīti Dienvidkorejā. Ciešāka sadarbība noteikti ļautu labāk izmantot abu valstu potenciālu un sekmētu ekonomisko attīstību un zinātnes progresu.

Abu valstu prezidenti apsprieda sadarbību starp Dienvidkoreju un NATO, kā arī iespējas pieredzes apmaiņai kiberaizsardzībā.

Grībauskaite norādījusi, ka Dienvidkorejā būvētais Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa kuģis "Independence" iezīmējis sākumu kvalitatīvi jaunām abu valstu attiecībām. Terminālis, kas kļuvis par reģiona enerģētiskās neatkarības garantu, ir piemērs tam, kā ar progresa palīdzību nodrošināt valsts drošību un labklājību, sacījusi Lietuvas prezidente.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī starptautiskā drošība. Pēc Grībauskaites teiktā, Lietuvu un Dienvidkoreju vieno atrašanās sarežģītā un neprognozējamā reģionā. Lietuva atbalsta starptautiskos centienus panākt Ziemeļkorejas kodolatbruņošanos un tai piemēroto ANO sankciju īstenošanu, uzvēra prezidente.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits