Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +24 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Gruzijā izceļas politisks skandāls cietumnieku spīdzināšanas dēļ

Gruzijā politisku skandālu izraisījuši divu opozīciju atbalstošu televīzijas kanālu Maestro un TV9 parādīti videokadri par ieslodzīto masveida spīdzināšanām vienā no valsts cietumiem – ieslodzījumā vietā Nr.8, kas atrodas Gldanā, netālu no Tbilisi.

Plašsaziņas līdzekļu rīcībā nonākušajos video ierakstos redzams, kā ieslodzītie, cietuma vadībai klātesot, tiek nežēlīgi piekauti un izvaroti ar stekiem vai citiem priekšmetiem. Abi televīzijas kanāli arī norāda, ka pārraižu laikā parādīta tikai „pieklājīgākā” ierakstu daļa. Ierakstus televīzijai nodevis kāds bijušais cietuma  darbinieks, kurš šobrīd dzīvo Beļģijā.

Videomateriālus televīzijjai nodevušā bijušā cietuma darbinieka paziņojumā norādīts, ka spīdzināšanas notikušās pēc Gruzijas iekšlietu ministra  Bačo Ahalajas pavēles, un par tām zinājušās daudzas valdības amatpersonas. 

Drīzumā pēc informācijas nonākšanas atklātībā no amata atkāpās Gruzijas soda izciešanas, probācijas un juridiskās palīdzības lietu ministre Hatuna Kalmahelidze, savukārt daļa cietuma vadības un darbinieku ir apcietināta, bet vēl daļa izsludināta meklēšanā. Notikušas arī vairākas protesta demonstrācijas.

Ar īpašu paziņojumu klajā nācis arī Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, solot stingri sodīt vainīgos. Vienlaikus varas iestādes spīdzināšanās vaino opozicionāro partiju Gruzijas sapnis, apgalvojot, ka ieslodzītie spīdzināti un notiekošais filmēts pēc šīs partijas pasūtījuma, ar mērķi diskreditēt Gruzijas varas iestādes pirms gaidāmajām parlamenta vēlēšanām. Opozīcija šīs apsūdzības dēvē par absurdām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits