Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Gruzija kategoriski noliedz runas par atgriešanos NVS

Gruzijā sašutumu izsaukuši Krievijas diplomāta izteikumi par iespējamu valsts atgriešanos Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) savienībā, kas satraukuši gruzīnus un mudinājuši politiķus stingri noliegt izskanējušos pieņēmumus.

Pārmetumus izsaucis NVS departamenta vadītāja Mihaila Jevdokimova teiktais, ka par Gruzijas iespējamo atgriešanos savienībā jau sāktas sarunas ar gruzīnu amatpersonām. «Neviens nepiespieda Gruziju izstāties no NVS, tas bija valsts lēmums,» M. Jevdokimovu citēja RIA Novosti. «Sarunas ar Gruzijas pārstāvjiem jau ir sāktas, un, ja viņi izteiks vēlmi atgriezties NVS, domāju, ka it visas NVS dalībvalstis vienprātīgi to atbalstīs.»

Gruzija noliedza, ka apsvērtu iespēju pievienoties NVS. «Mūsu kurss ir vērsts uz Eiropu. Vienīgā savienība, kurai Gruzija pievienosies, ir Eiropas Savienība, un vienīgā militāri politiskā alianse, kurā Gruzija iestāsies, ir NATO,» ārlietu ministri Maiju Pandžikidzi citēja NEWSru.com. Prezidenta Mihaila Saakašvili partija Apvienotā nacionālā kustība pat rosinājusi ar likumu noteikt to, ka Gruzija nekādā gadījumā neatgriezīsies NVS, no kuras izstājās 2008. gadā pēc Krievijas un Gruzijas militārā konflikta par Dienvidosetijas un Abhāzijas teritorijām.

Pēc ekspertu domām, Krievija piesaukusi NVS, lai papētītu Gruzijas reakciju. «Tā varēja būt provokācija, lai diskreditētu valsti, taču, visticamāk, tas darīts, lai pavērotu Gruzijas sabiedrības reakciju,» Kommersant norāda analītiķis Mamuka Arešidze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits