Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Gruzijas varas iestādes apsūdz opozīciju sakaros ar mafiju

Vairākiem Gruzijas opozīcijas līderiem ir sakari ar mafiju, trešdien apliecināja Gruzijas valsts varas pārstāvji, vienlaikus atklātībai nododot slepeni veiktu sarunu ierakstus.

Sakaros ar mafiju apsūdzēts arī bijušais futbolists Kaha Kaladze un bijušais Gruzijas konfliktu risināšanas ministrs Giorgi Haindrava. Oficiāli apsūdzības nav izvirzītas, bet paši apsūdzētie pārmetumus noliedz, turklāt opozīcija skaidro, ka valdība ir izvērsusi melno reklāmas kampaņu, jo pašas reputācija ir cietusi, atklātībā nonākot videomateriāliem ar cietumnieku spīdzināšanas skatiem.

Jaunākās apsūdzības tiek plaši atspoguļotas Gruzijas medijos, tostarp arvien vairāk pieaug spriedze pirms pirmdienas parlamenta vēlēšanām, kurās prezidenta Mihaila Saakašvili valdošajai partijai priekšā stāv sīva cīņa ar miljardiera Bidzinas Ivanišvili vadīto opozīcijas koalīciju.

Otrdien Tbilisi prokuratūra izplatīja Francijas policijas sniegtās liecības par to, ka Haindrava kopā ar Gruzijas mafijas bosiem, kas bēguļo no likuma varas, Francijā gatavo pēcvēlēšanu apvērsumu. "Kā liecina materiāli, kurus ir sniegusi Francijas Nacionālā žandarmērija, starp opozīcijas līderi un bandu bosiem, kas vada starptautisku noziedzīgu tīklu, ir panākta vienošanās ar mērķi Gruzijā izprovocēt vardarbību un nestabilitāti," teikts paziņojumā.

Francijas dokumentā, kas publicēts Gruzijas Tieslietu ministrijas mājaslapā, teikts, ka atsevišķi opozīcijas pārstāvji cenšas panākt noziedzīgo grupējumu līderu pretimnākšanu, lai iegūtu diasporas vēlētāju atbalstu, vai arī lai "piegādātu ieročus un vīrus iespējamam apvērsumam Gruzijā, ja neizdosies panākt uzvaru vēlēšanās".

Savukārt Gruzijas Iekšlietu ministrija trešdien izplatījusi slepeni noklausītu sarunu ierakstus, kas pierādot, ka opozīcijas politiķiem, arī Kaladzem, ir sakari ar organizēto noziedzību.

Francijas puse paudusi neapmierinātību, ka atklātībai nodoti konfidenciāli materiāli, kamēr pašā Francijā vēl nav pabeigta lietas izskatīšana. Savukārt Gruzijas Tieslietu ministrija skaidro - tā kā "šī lieta skar svarīgus nacionālās drošības jautājumus", Gruzijas puse nav solījusi, ka Francijas sniegtajām liecībām tiks saglabāts konfidencialitātes statuss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits