Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Gruzijas vēlēšanu uzvarētājs sola pēc pusotra gada pamest politiku

Gruzijas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās koalīcijas Gruzijas sapnis līderis Bidzina Ivanišvili, kurš, kā sagaidāms, vēl šonedēļ kļūs par premjerministru, trešdien apliecināja, ka grasās pēc 18 mēnešiem aiziet no politikas.

"Es, iespējams, politiku pametīšu pēc pusotra gada," parlamentā atbildot uz opozīcijas Apvienotās nacionālās kustības jautājumu, sacīja Ivanišvili. Nākamais premjers arī pirms vēlēšanām tika teicis, ka viņam nav nekādu ilgtermiņa politisko ambīciju.

Ivanišvili likumdevējiem sacīja, ka pēc aiziešanas no politiskās dzīves kļūs par "aktīvu pilsoniskās sabiedrības locekli". "Es kontrolēšu valdību kopā ar pilsonisko sabiedrību," norādīja vēlēšanu uzvarētājs.

Ivanišvili premjerministra amatam nominējis viņa politiskais konkurents prezidents Mihails Saakašvili, un sagaidāms, ka jau ceturtdien viņš tiks apstiprināts valdības vadītāja amatā.

Izklāstot savas ārpolitikas prioritātes, Ivanišvili pēc vēlēšanām atzina, ka vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju, taču vienlaikus uzsvēra vēlmi iestāties NATO, pret ko Maskava vienmēr kategoriski iebildusi. "Mums jānormalizē attiecības ar Krieviju, [taču] mūsu stratēģija kļūt par NATO dalībvalsti netiks pavērsta pretējā virzienā," norādīja vēlēšanu uzvarētājs. "Ja jūs man vaicājat, Amerika vai Krievija, es saku, ka mums nepieciešamas labas attiecības ar visiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kubu apmeklēs Krievijas karakuģi

Kubā nākamajā nedēļā ieradīsies trīs Krievijas karakuģi un viena kodolzemūdene, paziņojušas Kubas amatpersonas, uzsverot "vēsturiski draudzīgās attiecības" starp abām valstīm.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits