Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Gvatemalā arestēts par saistību ar slepkavību aizdomās turētais McAfee dibinātājs

Gvatemalas policija trešdien par nelikumīgu iekļūšanu valstī arestējusi ASV interneta drošības uzņēmuma McAfee dibinātāju Džonu Makafī, kuru saistībā ar slepkavības lietas izmeklēšanu meklēšanā izsludinājušas Belizas varasiestādes, pavēstīja amatpersonas. "Nacionālās policijas aģenti nogādājuši Džonu Deividu Makafī imigrācijas pārvaldē. Viņš bija iekļuvis valstī nelegāli," pavēstīja policijas preses pārstāvis Pavlo Kastiljo.

Bijušais Silīcija ielejas uzņēmējs, kurš tagad ir 67 gadus vecs, slēpās trīs nedēļas, līdz viņš kopā ar 20 gadus veco draudzeni Semu Vanegasu šķērsoja robežu ar Gvatemalu, lietā liekot viltības un apmuļķojot policiju. Belizas varasiestādes vēlas nopratināt Makafī saistībā ar 11.novembrī notikušo viņa kaimiņa ASV pilsoņa Gregorija Fola slepkavību.

Makafī dažu stundu laikā varētu tikt deportēts uz Belizu vai arī repatriēts uz ASV, sacīja Kastiljo. "Mēs saprotam, ka viņam ir pastāvīgā iedzīvotāja statuss Belizā, uz kurieni viņš varētu tikt deportēts tuvāko stundu laikā," sacīja preses pārstāvis. "Viņa statuss šeit ir nelegāls, un viņš tiek nodots imigrācijas iestāžu rīcībā, lai tās var izlemt, vai viņu deportēt uz viņa izcelsmes valsti," skaidroja Kastiljo.

Makafī arestēts tikai dažas stundas pēc tam, kad viņš Gvatemalā oficiāli bija lūdzis politisko patvērumu. Makafī advokāts Telesforo Gverra skaidroja, ka viņa klients kļuvis par Belizas varasiestāžu "vajāšanu upuri". Makafī baidās, ka Belizas varasiestādes viņu varētu nogalināt, ja viņš tur atgriezīsies uz pratināšanu. Belizas varasiestādes šos apgalvojumus noraida.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits