Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Haiti nolinčoti 13 bandas locekļi

Pūlis Haiti galvaspilsētā Portoprensā pirmdien nolinčoja 13 bandas locekļus, sadedzinot viņus līdz nāvei ar benzīnā izmērcētām riepām, paziņoja policija un aculiecinieki.

Šaušalīgā vardarbība atspoguļoja sabiedrības sašutumu par aizvien kriminālāko situāciju Portoprensā, kur bandas ir pārņēmušas kontroli par 60% pilsētas kopš Haiti prezidenta Žovenela Moisa slepkavības 2021.gada jūlijā.

Vēl seši citi apdeguši līķi vēlāk tika atrasti citā rajonā, un daži aculiecinieki sacīja, ka šos cilvēkus nogalinājusi policija un līķus aizdedzinājuši iedzīvotāji, bet šīs ziņas nav pārbaudītas pēc neatkarīgiem avotiem.

Haiti Nacionālā policija īsā paziņojumā pavēstīja, ka policisti Kanapevēras rajonā pirmdienas rītā apturēja un pārmeklēja kādu mikroautobusu, meklējot kontrabandu, kā arī konfiscēja ieročus aizdomās turētajiem, pirms viņus "diemžēl nolinčoja iedzīvotāji". Paziņojumā netika precizēts, kā aizdomās turētie nonāca pūļa kontrolē.

Aculiecinieks pastāstīja, ka pūlis aizveda gangsterus prom no policijas, viņus piekāva un apmētāja ar akmeņiem, bet pēc tam uzkrāva viņiem virsū riepas, aplēja ar benzīnu un aizdedzināja. 

Gangsteru sadedzināšana piesaistīja simtiem ziņkārīgo uzmanību. Kanapevēras rajonam, kur tas notika, līdz šim ir izdevies izvairīties no nonākšanas noziedzīgu bandu kontrolē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits