Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Hakeri nepareizā angļu valodā aicina, neizdot komēdiju The Interview

Hakeru grupa, kura uzlauza kinostudijas Sony Pictures datorsistēmu, pirmdien aicinājusi neizdot filmu, kas izpelnījusies Ziemeļkorejas pārstāvju nopēlumu, vēsta ārzemju mediji. 

Ziemeļkoreja svētdien noliedza baumas, ka tā būtu vainojama kiberuzbrukumā Sony serveriem. Taču tā pauda atbalstu "taisnīgajam veikumam", ko varētu būt pastrādājuši tās atbalstītāji, protestējot pret šomēnes plānoto komēdijas The Interview izdošanu. 

Kinolentes centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodīja kinolenti, nodēvējot to par "neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu". 

Pirmdien kino industrijas žurnālā Variety un laikrakstā The Wall Street Journal tika publicēts ziņojums no hakeru grupas Guardians of Peace (Miera sargātāji), kas uzņēmās atbildību par uzbrukumu. "Mēs esam izteikuši skaidru prasību Sony vadības komandai. Taču viņi atteicās to pieņemt," nepareizā angļu valodā raksta grupa. "Jums šķiet, ka viss būs labi, ja noskaidrosiet uzbrucējus, un tāpēc varat neņemt vērā mūsu prasību. Mēs jūs brīdinām vēlreiz." 

"Izpildiet mūsu prasību, ja gribat izbēgt no mums. Tūlīt pat pārtrauciet rādīt filmu par terorismu, kas var izjaukt reģionālo mieru un izraisīt karu!" teikts paziņojumā. 

Hakeri arī publiskojuši kinolentes The Interview galveno lomu tēlotāju Seta Rogena un Džeimsa Franko honorāra apmēru. 

Nopludinātā informācija liecina, ka Rogens par piedalīšanos komēdijā saņēmis 8,4 miljonus ASV dolāru (6,8 miljonus eiro), savukārt Franko samaksāti 6,5 miljoni dolāru (5,3 miljoni eiro). 

Dziedātājas Britnijas Spīrsas bijušajam vīram Kevinam Federlainam par nelielu epizodisku lomu samaksāti 5000 dolāri (4050 eiro). Nopludināti arī vēl nesākušos seriālu scenāriji. 

25.decembrī kinolenti plānots izdot ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits