Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Hašogi lieta: Pēc žurnālista nonāvēšanas slepkava uzvilcis upura drēbes un pastaigājies pa Stambulu

Klajā nācis videokameru ieraksts, kurā redzams viens no žurnālista Džamala Hašogi slepkavībā vainotajiem. Viņš uzvilcis nogalinātā žurnālista drēbes un pēc slepkavības pastaigājies pa Stambulu, visticamāk, lai nojauktu pēdas, vēsta CNN.

Jāatgādina, ka pēc vairāku nedēļu liegšanās, Saūda Arābijas valdība sestdien atzina, ka pazudušais žurnālists Džamals Hašogi miris Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Paziņojumā apgalvots, ka tas noticis pēc "dūru cīņas".

Tagad CNN rīcībā ir nonācis video, kura autentiskumu apstiprinājis kāds augsta ranga Turcijas drošības iestāžu darbinieks. Video redzams, ka pēc Džamala Hašogi slepkavības viens no 15 cilvēkiem, kas tiek turēti aizdomās par slepkavību, Mustafa al Madini, uzvilcis mirušā drēbes un pastaigājas pa Stambulas ielām. Tas, visticamāk, darīts ar mērķi, lai radītu iespaidu, ka žurnālists konsulātu pametis sveiks un vesels.

Al Madini esot bijis viens no 15 cilvēku komandas, kas, kā norāda Turcijas pārstāvis, nosūtīta uz vēstniecību ar mērķi nogalināt žurnālistu. Šobrīd, kā liecina CNN avots, žurnālists nožņaugts, kaut iepriekš Turvijas medijos izskanēja arī oficiāli neapstiprinātas ziņas par vēl brutālāku izrēķināšanās metodi.

Lai gan Saūda Arābijas amatpersonas publiski atzinušas, ka žurnālists ir miris viņu konsulātā, šobrīd vēl aizvien ir daudz neatrisinātu jautājumu, piemēram, kas ir noticis ar viņa līķi.

Tāpat, ņemot vērā, ka cilvēks, kurš uzvilka mirušā drēbes, bija apzināti jau iepriekš izraudzīts līdzīgā vecumā un ar līdzīgu auguma uzbūvi kā nogalinātajam, tāpēc versija par neplānotu kautiņu, kas noveda pie Hašogi nāves, nešķiet ticama. 

Jau vēstīts, atsaucoties uz Turcijas medijiem, ka neilgi pirms Hašogi apmeklējis konsulātu, Stambulā ieradusies 15 cilvēku slepkavu brigāde, kas tūlīt pēc Hašogi nogalināšanas Turciju atstājusi.

Saūda Arābijas ārlietu ministrs Adels al Džubeirs svētdien nodēvēja Hašogi nogalināšanu par "milzīgu kļūdu", taču apgalvoja, ka Saūda Arābijas varas iestādēm neesot zināms, kur palicis Hašogi līķis. Intervijā telekanālam Fox News Džubeirs sacīja, ka Saūda Arābijas vadība sākumā uzskatījusi, ka Hašogi atstājis konsulātu.

Tomēr pēc tam, kad saņemta informācija no Turcijas, Saūda Arābijas iestādes sākušas izmeklēšanu, kurā atklāts, ka Hašogi konsulātā nogalināts, apgalvoja Saūda Arābijas ārlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits