Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Lama tiešā tekstā izvairījās pateikt, ka likumprojekta virzīšana ir atsaukta, izvēloties citu formulējumu. Protestētāji uzskata, ka tas nav nejauši

Honkongas līdere par masu protestus izraisījušo likumprojektu: Tas ir "miris"

Pekinas atbalstītā Honkongas valdības vadītāja Kerija Lama otrdien paziņoja, ka plašus protestus izraisījušais likumprojekts par aizdomās turēto izdošanu Ķīnai ir "miris". "Joprojām virmo bažas par to, vai valdība ir atklāta, vai ir satraukums par to, vai valdība atsāks [likuma pieņemšanas] procesu ar Likumdošanas padomi," preses konferencē sacīja Lama, turpinot: "Tāpēc es šeit atkārtoti paziņoju - tāda plāna nav. Likumprojekts ir miris," teica Lama.

Viņa atzina, ka Honkongas valdības mēģinājums panākt likumprojekta par izdošanu pieņemšanu cietis pilnīgu neveiksmi, piekrita bez priekšnoteikumiem tikties ar protestējošajiem studentiem un atzina, ka Honkongas sabiedrībā ir lielas problēmas.

"Es secinu, ka Honkongas sabiedrībā ir dažas fundamentālas un dziļas problēmas," teica Lama. "Tās varētu būt ekonomikas problēmas, tie varētu būt ar [iedzīvotāju] materiālo stāvokli saistīti jautājumi, tā varētu būt sabiedrības politiskā sašķeltība. Tāpēc mums vispirms būtu jāidentificē šie fundamentālie jautājumi un jārod daži risinājumi, lai virzītos uz priekšu," piebilda Lama.

Tomēr viņa tiešā tekstā nepateica, ka likumprojekts par izdošanu ir atsaukts.

"Ja tas šodien tiktu atsaukts, to atkal varētu iesniegt Likumdošanas padomē pēc trim mēnešiem," sacīja Honkongas valdības vadītāja. "Bet varbūt iedzīvotāji grib dzirdēt kaut ko izlēmīgu. Tāpēc "likumprojekts ir miris" skan salīdzinoši izlēmīgi," savu motivāciju izvairīties no paziņojuma par likumprojekta atsaukšanu skaidroja Lama.

Tomēr viens no protestu līderiem Džošua Vons vietnē Twitter šos Honkongas valdības vadītājas izteikumus nosauca par "kārtējiem smieklīgajiem meliem Honkongas cilvēkiem un ārzemju plašsaziņas līdzekļiem". Viņš norādīja - pat ja likumprojekta izskatīšana ir apturēta, oficiāli tas joprojām būs Likumdošanas padomes darba kārtībā līdz nākamā gada jūlijam, kad beigsies pašreizējā padomes sastāva pilnvaru termiņš.

Vons uzsvēra, ka Lamai ir jāatsauc likumprojekts un jāapsola, ka viņas pilnvaru termiņa laikā vairs neierosinās tā izskatīšanu.

Savukārt protestētāju organizācija Pilsoniskā cilvēktiesību fronte solīja tuvākajās dienās izsludināt jaunas protesta akcijas.

Top komentāri

The Hill
T
Ne tikai Honkongas vara grib ierobežot savu pilsoņu tiesības. Re, ko amerikāņi raksta par Franciju: "France has turned into one of the worldwide threats to free speech" https://thehill.com/opinion/civil-rights/451813-france-has-turned-into-one-of-the-worldwide-threats-to-free-speech
Kadpienākslatviešiemtielaiki
K
Cerams, ka šis būs labs piemērs kautrīgākām tautām, kā cīnīties par tiesībām un tās arī nosargāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits