Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Horvātijā pēdējo 24 stundu laikā ieradušies aptuveni 4000 nelegālo imigrantu

Horvātijā no Serbijas pēdējo 24 stundu laikā ieradušies aptuveni 4000 nelegālo imigrantu, ceturtdien vēsta telekanāls HRT.

Līdz šai nedēļai lielākā daļa imigrantu un bēgļu ceļoja no Grieķijas cauri Maķedonijai un Serbijai uz Ungāriju, taču Ungārija pirmdien slēdz savu dienvidu robežu, veicot plašus pret imigrāciju vērstus pasākumus. Jau vēstīts, ka Ungārijas policija Reskes kontrolpunktā uz robežas ar Serbiju trešdien pielietojusi asaru gāzi un ūdens lielgabalu pret agresīvu nelegālo imigrantu pūli, kas mēģināja no Serbijas ielauzties Ungārijā un apmētāja ungāru likumsargus ar akmeņiem.

Jaunais maršruts nelegālos imigrantus ved uz Horvātiju, no kurienes viņiem būs jāceļo uz Slovēniju, lai nokļūtu Eiropas ziemeļos.

Ziņu aģentūras AFP fotogrāfs novēroja, ka Dugo Selo, kas atrodas netālu no Zagrebas, ieradās vilciens ar aptuveni 800 nelegālajiem imigrantiem no Serbijas robežas. Viņi tika nogādāti bēgļu centrā.

Horvātijas ārlietu ministre Vesna Pusiča trešdien sacīja, ka Horvātija ir gatava nelegālo imigrantu pieplūdumam, bet nespēs tikt galā, ja skaitļi pieaugs dramatiski.

"Mēs esam gatavi sniegt patvērumu dažiem tūkstošiem cilvēku un mēs tiksim ar to galā, bet mēs neesam gatavi desmitiem tūkstošiem," sacīja ministre, piebilstot, ka valsts vienkārši nespēj tik daudzus uzņemt.

Horvātijas premjerministrs Zorans Milanovičs ceturtdien Zagrebā tiksies ar Austrijas kancleru Verneru Faimanu, bet pēc tam dosies uz Ļubļanu, lai tiktos ar Slovēnijas premjerministru Miro Ceraru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits