Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Horvātijas bijušais ministrs arestēts par Otrā pasaules kara komunistiskajiem noziegumiem

Trešdien saistībā ar līdzdalību Otrā pasaules kara laika komunistiskajos noziegumos arestēts Horvātijas bijušais iekšlietu ministrs - 89 gadus vecais Josips Boļkovačs, ziņo valsts radio.

Iekšlietu ministrijas pārstāve aģentūrai AFP apstiprināja, ka bijušais ministrs aizturēts Karlovacā, bet sīkāku informāciju nesniedza.

Vietējo mediju sniegtās ziņas liecina, ka Boļkovačs apcietināts par līdzdalību savulaik Karlovacas apkaimē esošās koncentrācijas nometnes ieslodzīto slepkavošanā.

Nometni iekārtoja komunistu līdera Josipa Broza Tito komandētie partizāni, un tajā tika ieslodzītas personas, kuras tika uzskatītas par antikomunistiem.

Otrā pasaules kara laikā Boļkovačs cīnījās komunistu partizānu rindās un, karam noslēdzoties, sāka strādāt komunistiskā režīma slepenpolicijā.

Starptautiskās Helsinku Cilvēktiesību komitejas Horvātijas nodaļas sniegtā informācija liecina, ka Boļkovačam bijusi vadošā loma aptuveni 210 cilvēku noslepkavošanā Karlovacas reģionā Otrā pasaules kara laikā.

Boļkovačs bija pirmais Horvātijas iekšlietu ministrs pēc 1991.gada, kad Horvātija pasludināja neatkarību no bijušās Dienvidslāvijas. Viņš bija Horvātijas valdošās partijas - Horvātijas Demokrātiskās savienības (HDZ) - biedrs.

Lai gan mediji vēsta, ka izmeklēšana pret bijušo ministru ilgst jau vairākus gadus, Boļkovačs arestēts vien mēnesi pirms parlamenta vēlēšanām.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka HDZ popularitāte krītas. Partijas darbu ir aizēnojusi virkne augsta līmeņa korupcijas skandālu, tomēr HDZ ir solījusi izmeklēt komunistu partizānu pastrādātos noziegumus un sodīt vainīgos, šādi, acīmredzot, cerot piesaistīt labēji noskaņotos vēlētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits