Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Incidents pret pāvestu nav izjaucis tradicionālos Ziemassvētku vēstījumus

Tradicionālā Ziemassvētku pusnakts dievkalpojuma laikā Vatikānā ceturtdien kāda sieviete uzbrukusi pāvestam Benediktam XVI, nogāžot viņu no kājām. Taču tas nav izjaucis tradicionālos pāvesta vēstījumus Ziemassvētkos.

Kā redzams videomateriālos, sieviete pārlēca pāri drošības barjerai, pieskrēja pie pāvesta, kurš, nesot zelta krustu, devās procesijā. Viņai izdevās satvert pāvestu aiz talāra un nogāzt viņu zemē.

Vatikāna pārstāvis Federiko Lombardi uzbrucēju raksturoja kā "acīmredzami nelīdzsvarotu" sievieti un atklāja, ka arī tieši pirms gada viņa centusies pārvarēt drošības barjeru un piekļūt pāvestam.

Sievieti aizturēja apsardze, bet 82 gadus vecais pāvests piecēlās un bez redzamām satraukuma pazīmēm turpināja dievkalpojumu. Incidentā cietis 87 gadus vecais franču kardināls Rožē Etčegarajs, kurš atradās pāvestam tuvumā, - viņš paklupis, salauzis augšstilbu un nogādāts slimnīcā.

Vatikāna policija pēc sievietes nopratināšanas paziņoja, ka viņa, domājams, ir galīgi nelīdzsvarota, un neesot bijusi bruņota. Vatikāna paziņojumā teikts, ka sieviete nogādāta slimnīcā, lai "saņemtu nepieciešamo ārstēšanu". Vatikāna amatpersonas viņu identificēja kā 25 gadus veco Itālijas un Šveices dubultpilsoni Susannu Maiolo.

Ziemassvētku dievkalpojumu sprediķī pāvests nosodīja egoismu, kas "mūsu padara par mūsu interešu cietumniekiem, un mūsu vēlmes, kas nostājas pretī patiesībai, šķir mūs vienu no otra". Uzrunājot ticīgos, Benedikts XVI arīdzan uzsvēra, ka "konflikti un nesaskaņas rodas no tā, ka mēs esam ieslodzīti savās interesēs un viedokļos, mūsu privātajās [un] nelielajās pasaulēs."

Savukārt tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei") pāvests aicināja bagātās valstis uzņemt imigrantus, kas bēg no nabadzības vai neiecietības. Pāvests runāja arī par morālo krīzi, kas pēc viņa teiktā ir ļaunāka par globālo finanšu krīzi.

(papildināta ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Noskatieties VIDEO

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Avots: Ukraiņu lidrobots sasniedz jaunu tāluma rekordu

Ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) lidrobotu svētdien Krievijā Orenburgas apgabala Orskā veikts trieciens mērķu tālās atpazīšanas radiolokācijas stacijai Voroņež M, ukraiņu bezpilot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits