Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Indijā Covid-19 upuru skaits sasniedz jaunu dienas rekordu

Indijā pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 3645 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kas ir kārtējais rekords, iepriekšējās dienas rādītājus pārsniedzot par vairāk nekā 350 mirušajiem, liecina Veselības ministrijas statistikas dati.

Kopumā kopš pandēmijas sākuma Indijā reģistrēto Covid-19 upuru skaits sasniedzis 204 832.

Tikmēr pēdējās diennakts laikā inficēšanās ar Covid-19 no jauna konstatēta gandrīz 380 000 cilvēku, kas arī ir kārtējais rekords.

Tikai aprīlī Indijā reģistrēti vairāk nekā seši miljoni jaunu inficēšanās gadījumu.

Infekcijas straujā izplatība, kas daļēji tiek skaidrota ar jaunu vīrusa variantu, bet daļēji ar politiskiem un reliģiskiem masu pasākumiem, kuri tiek rīkoti, nerēķinoties ar pandēmiju, ir pārslogojusi slimnīcas, kurās jau katastrofāli trūkst gan gultasvietu, gan skābekļa.

Krīze īpaši asi izpaužas valsts galvaspilsētā, kur ļaudis mirst, gaidot rindās pie pārpildītajām slimnīcām, kurās bieži vienā gultā jau izvietoti trīs pacienti.

Savienotās Valstis nosūtīs koronavīrusa smagi skartajai Indijai palīdzību vairāk nekā 100 miljonu ASV dolāru apmērā, trešdien paziņoja Baltais nams.

Plānots, ka pirmā palīdzības krava, kas tiks vesta ar militāro lidmašīnu, sasniegs Deli jau ceturtdien un ietvers 960 000 ātro Covid-19 testu un 100 000 N95 maskas mediķiem.

Tuvāko dienu laikā paredzēti vairāki šādi lidojumi, tostarp tiks nosūtīti 1000 uzpildāmo skābekļa cilindru un 1700 skābekļa koncentrētāji.

"Tāpat kā Indija sūtīja palīdzību Savienotajām Valstīm, kad mūsu slimnīcas bija noslogotas pandēmijas sākumā, Savienotās Valstis ir apņēmušās palīdzēt Indijai," paziņoja Baltais nams.

ASV arī nosūtīs Indijai materiālus vairāk nekā 20 miljonu vakcīnu devu saražošanai. Materiāli tiks novirzīti no ASV pasūtījumiem AstraZeneca vakcīnas ražošanai. Šī vakcīna vēl nav apstiprināta lietošanai ASV.

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien paziņoja, ka ASV arī nosūtīs uz ārvalstīm līdz 60 miljoniem AstraZeneca vakcīnas devu, kas jau ir saražotas, bet vēl nav zināms, cik no tām saņems Indija.

Palīdzību Indijai solījusi arī Lielbritānija, Vācija, kā arī Eiropas Savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits