Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Indonēzija noraida pārmetumus par homoseksuāļu tiesību ignorēšanu

Reaģējot uz starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas Human Rights Watch pārmetumiem par homoseksuāļu tiesību ierobežošanu Indonēzijā, prezidenta preses sekretārs Johans Budi ceturtdien norādīja, homoseksuāļu tiesības nav šīs lielās musulmaņu valsts prioritāte.

"Pilsoņu tiesības, tādas kā skolas apmeklēšana un identitātes karšu saņemšana, tiek aizsargātas, bet Indonēzijā nav vietas homoseksuāļu kustības stiprināšanai," sacīja prezidenta pārstāvis sakariem ar presi Johans Budi.

Augstākās izglītības ministrs iepriekš aicinājis Indonēzijā aizliegt homoseksuāļu organizācijas augstskolu kompleksos, bet aizsardzības ministrs geju un lesbiešu tiesību organizācijas saistījis ar "modernās karadarbības veidiem".

Indonēzijas lielākā musulmaņu organizācija Nahdlatul Ulama februārī homoseksuāļu dzīvesveidu raksturoja kā perversiju un aizvainojumu cilvēka cieņai.

Ačē - vienīgajā provincē, kur tiek piemēroti islāma likumi, - vietējā valdība mudināja uzņēmējus nepieņemt homoseksuāļus darbā.

Islāma aktīvisti vērsušies Konstitucionālajā tiesā ar lūgumu kriminalizēt homoseksuālus dzimumsakarus. Tiesa patlaban šo lietu izskata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits