Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Irākas armija pārņem džihādistu kontrolēto pēdējo Ramādī rajonu

Irākas armijas spēki iegājuši dziļāk pēdējā džihādistu grupējuma Islāma valsts kontrolētajā Anbāras provinces galvaspilsētas Ramādī rajonā, sestdien paziņoja armijas pārstāvis.

Karavīri naktī iegājuši dziļāk Hozas rajonā, kur atrodas provinces valdības komplekss, kas ir otrdien uzsāktā uzbrukuma mērķis, paziņoja apvienotā štāba pārstāvis Jahja Rasuls.

"Pretterorisma spēki ir 800 metru attālumā no valdības kompleksa," pēdējās dienas laikā pavirzoties par aptuveni vienu kilometru, sacīja Rasuls. "Aviācijas uzlidojumi palīdzēja uzspridzināt spridzekļus un mīnētās mājas, paātrinot mūsu virzību."

Džihādisti Ramādī savā varā sagrāba maijā un tās atkarošana būs viena no Irākas bruņoto spēku svarīgākajām uzvarām kopš "Islāma valsts" iekaroja trešdaļu Irākas 2014.gadā.

Pēc Ramādī atgūšanas armija plāno atkarot ziemeļu pilsētu Mosulu, kas ir lielākā Islāma valsts kontrolētā apdzīvotā vieta Irākā un Sīrijā.

Kaujinieku padzīšana no Mosulas, kur pirms kara dzīvoja teju divi miljoni cilvēku, faktiski iznīcinātu viņu valstisko struktūru Irākā un atņemu viņiem ievērojamu finanšu avotu, kuru daļēji veido ieņēmumi no naftas kontrabandas un daļēji iedzīvotājiem uzliktās nodevas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits