Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Irākas prezidents valdības veidošanu uztic parlamenta vicespīkeram

Irākas prezidents Fuads Masums pirmdien īsas ceremonijas gaitā, kas tiešajā ēterā tika pārraidīta televīzijā, valdības veidošanas darbu uzticēja parlamenta spīkera pirmajam vietniekam Haidaram al Abdadi.

"Valsts tagad ir tavās rokās," Masums sacīja Abdadi. Neilgi pirms tam šiītu parlamenta frakcija Nacionālā alianse tā vietā, lai premjera amatam nominētu līdzšinējo valdības vadītāju Nuri al Maliki, augstajam postenim izvirzīja Abdadi.

Savukārt Maliki iepriekš pirmdien uzrunā valsts televīzijā paziņoja, ka iesniedz tiesā prasību pret prezidentu Masumu par konstitūcijas pārkāpšanu.

Maliki, uz kuru tiek izdarīts milzīgs spiediens atteikties no centieniem trešo reizi kļūt par premjerministru, apsūdz jaunievēlēto Masumu, ka viņš divreiz pārkāpis konstitūciju, tostarp par to, ka viņš premjerministra amata kandidātam nav uzdevis veidot jaunu valdību.

Irākas valsts televīzija pirmdien ziņoja, ka Federālā augstākā tiesa atbalstījusi premjerministru Maliki tā centienos iegūt valdības vadītāja amatu uz trešo pilnvaru termiņu.

Tiesa atzinusi, ka Maliki vadītais bloks Likuma valsts ir lielākā parlamenta grupa, vēsta valdības telekanāls Al Iraqiya.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits