Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Irāna atzīst militāras palīdzības sniegšanu Hamas

Irāna ir nosūtījusi militāru palīdzību Gazas joslā valdošajam bruņotajam palestīniešu grupējumam Hamas, kas jau nedēļu iesaistījies asiņainā konfliktā ar Izraēlu, trešdien apstiprināja Islāma Republikas parlamenta spīkers Ali Laridžani.

"Mēs jūtamies lepni, ka esam aizsargājuši Palestīnas ļaudis un Hamas un esam palīdzējuši viņiem gan finansiāli, gan militāri," atklāja Laridžani, plašāku informāciju gan nesniedzot. Irāna nekad nav slēpusi, ka tā atbalsta Izraēlai naidīgos grupējumus Hamas un Islāma džihāds, taču parasti Teherāna atturas no paziņojumiem par militāru palīdzību.

Izraēla Irānai pārmet, ka tā piegādājusi Hamas raķetes Fajr 5, kuras tikušas izmantotas uzbrukumos Telavivai. Kā trešdien pavēstīja Irānas Revolucionārās gvardes komandieris ģenerālis Muhameds Ali Džafari, Irāna tikai nodevusi šo raķešu tehnoloģiju. "Irāna nodrošina tehnisko palīdzību visiem musulmaņiem, kuri cīnās pret pasaules augstprātību," apstiprināja militārpersona, izmantojot terminu, ar kuru Teherāna ierasti apzīmē rietumvalstis un Izraēlu. Pret Telavivu izšautās raķetes Fajr 5 nav piegādātas no Irānas, "taču to tehnoloģija gan," piebilda Džafari, uzsverot, ka Gazā šīs raķetes tikušas "ātri saražotas".

Tikmēr asu nopēlumu Irānai trešdien izteica Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss, norādot, ka Teherānai jāuzņemas atbildība par konfliktiem Tuvajos Austrumos, jo īpaši Gazas joslā. Runājot par satraucošo situāciju Gazas joslā, kur jau nedēļu ilgais konflikts izdzēsis vairāk nekā 140 cilvēku dzīvības, ministrs norādīja: "Tur ir tālas darbības rādiusa ieroči, kas spējīgi veikt līdz pat 75 kilometrus, un tie ir irāņu ieroči. Uz Irānas pleciem gulstas liela atbildības nasta. Irāna ir jūtama Libānā, Sīrijā, Irākā, Gazā, un ik reizi tai ir negatīvi nolūki." "Irānas valdības kurss ir ārkārtīgi bīstams pasaules mieram," viņš brīdināja.

Jau vēstīts, ka Gazas joslas un Izraēlas konflikta eskalācija ar jaunu sparu sākās 14.novembra pēcpusdienā, kad Izraēlas kara aviācijas uzlidojumā tika nogalināts Gazas joslā valdošās kustības Hamas militārā spārna komandieris Ahmeds al Džabari. Tam sekojuši neskaitāmi Izraēlas kara aviācijas uzlidojumi, karaflotes un artilērijas apšaudes, kā arī palestīniešu kaujinieku raķešu triecieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits