Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Īrija samazina autovadītāju organismā atļautā alkohola koncentrācijas līmeni

Īrijā stājas spēkā labojumi ceļu satiksmes noteikumos, samazinot autovadītāju organismā atļautā alkohola koncentrācijas normas, vēsta laikraksts Irish Times.

Līdz šim maksimālais pieļaujamais alkohola koncentrācijas līmenis autovadītājiem bija 80 mg uz 100 ml asiņu jeb 0,8 promiles. Jaunie noteikumi paredz, ka maksimālais līmenis būs 50 mg uz 100 ml asiņu jeb 0,5 promiles, bet atsevišķām autovadītāju kategorijām - 20 mg uz 100 ml asiņu jeb 0,2 promiles, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls Baltic Ireland.

Samazinātais alkohola koncentrācijas līmenis attieksies uz personām, kas mācās vadīt automašīnu, jaunajiem autovadītājiem, kā arī taksometru, traktoru un privāto automašīnu ar piekabi vadītājiem.

Likuma labojumos ieviesta arī jauna sodu sistēma dzērājšoferiem. Tie autovadītāji, kuru asinīs alkohola koncentrācija būs starp jauno un veco limitu, tiks sodīti ar trīs soda punktiem un naudas sodu, bet viņiem netiks atņemtas autovadītāja tiesības.

Ja pieķertā dzērājšofera alkohola koncentrācijas līmenis asinīs pārsniegs 0,8 promiles, autovadītājam tiks atņemtas tiesības un tiesa var piespriest arī cietumsodu.

Īrijas satiksmes ministrs Leo Varadkars norādīja, ka pēc līdzīgas noteikumu maiņas Austrālijas Kvīnslendas štatā par 18% samazinājies letālo avāriju skaits un par 14% nopietno avāriju skaits.

Jautāts, cik liels ir atļaujamais alkohola lietošanas daudzums, lai iekļautos jaunajās promiļu prasībās, ministrs norādīja, ka viņa vienīgais ieteikums ir nekad iedzērušam nesēsties pie stūres.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi ar raķetēm apšauda Krimu

Ceturtdienas vakarā Ukraina ar raķetēm apšaudījusi Krimu, un sprādzieni bija dzirdami vairākās Krievijas okupētās Ukrainas pussalas pilsētās, platformā "Telegram" vēsta vietējie kanāli.

ASV apmācīta pirmā ukraiņu F-16 pilotu grupa

ASV militārajā bāzē Arizonas štatā noslēgušās pirmās ukraiņu pilotu grupas apmācības darbam ar reaktīvajiem iznīcinātājiem F-16, pavēstīja ASV Nacionālās gvardes gaisa spēku preses sekretāre Erina...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits