Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Īrijas iedzīvotāji protestē pret jaunu mājsaimniecības nodokli

Īrijas valdība pirmdien izskatīja iespējas, kā reaģēt uz pretošanos tās taupības programmai pēc tam, kad puse iedzīvotāju paudusi nevēlēšanos maksāt jauno mājsaimniecības nodokli.

Pēc vērienīgas boikotēšanas kampaņas, kas guvusi plašu sabiedrības atsauksmi pēc vairākus gadus ilgušās taupības, tikai nedaudz vairāk par 800 000 no aptuveni 1,6 miljoniem mājsaimniecību reģistrējušās līdz nedēļas nogales gala termiņam samaksāt 100 eiro nodevu.

Šī nodeva ir kā pagaidu pasākums, līdz nākamgad spēkā stāsies nekustamā īpašuma nodoklis, kura ieviešanu apmaiņā pret 85 miljardu eiro aizdevumu pieprasījusi Eiropas Savienība un Starptautiskais Valūtas fonds. Cilvēkiem, kuri nav samaksājuši šo nodevu, draud desmit eiro naudassods, kas pēc sešiem mēnešiem pieaugs līdz 20 eiro un 30 eiro pēc gada, pastāvot iespējām piemērot pat cietumsodu.

Īrijas vides ministrs Fils Hogans atzina šī nodokļa nepopularitāti, kas atklājās, kad reģistrēšanās termiņš beidzās sestdienas pusnaktī. Taču viņš uzsvēra, ka nodokļu paaugstinājumu un izdevumu samazinājumu programma palīdzēs atdzīvināt Īrijas ekonomiku. "Es saprotu, ka Īrijas iedzīvotājiem tā pēdējo gadu laikā sagādājusi grūtus laikus," sacīja ministrs. "Neviens nevēlas jaunu nodokļu vai nodevu ieviešanu, un es labprāt nebūtu ieviesis šo nodevu."

Tikmēr šīs protesta akcijas organizētāja Rūta Kopingere norāda, ka valdībai vajadzētu ieklausīties "cilvēku skaidri paustajā gribā". Mājsaimniecības boikotējušas reģistrācijas procesu "pamatotas kampaņas ietvaros pret šo nodokli un taupību, kas nav spējusi radīt ekonomikas izaugsmi", uzsver Kopingere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi ar raķetēm apšauda Krimu

Ceturtdienas vakarā Ukraina ar raķetēm apšaudījusi Krimu, un sprādzieni bija dzirdami vairākās Krievijas okupētās Ukrainas pussalas pilsētās, platformā "Telegram" vēsta vietējie kanāli.

ASV apmācīta pirmā ukraiņu F-16 pilotu grupa

ASV militārajā bāzē Arizonas štatā noslēgušās pirmās ukraiņu pilotu grupas apmācības darbam ar reaktīvajiem iznīcinātājiem F-16, pavēstīja ASV Nacionālās gvardes gaisa spēku preses sekretāre Erina...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits