Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zemes stunda visapkārt pasaulei

Visā pasaulē Zemes stundas ietvaros uz 60 minūtēm tumsā ieslīga daudzi ievērojami kultūras objekti, arī miljoniem ierindas cilvēku izslēdza elektrību.

Katrā no valstīm akcija, kuras mērķis ir izrādīt simbolisku atbalstu vides saglabāšanai, sākās plkst.20.30 pēc vietējā laika.

Starp kultūras objektiem un civilizācijas simboliem, kas piedalās akcijā ir Sidnejas opera, Ņujorkas "Empire State Building" debesskrāpis un Eifeļa tornis Parīzē.

"Tas, kas 2007.gadā sākās Sidnejā ar diviem miljoniem cilvēku, kļuvis par tradīciju visā valstī un visā pasaulē," norāda Pasaules Dabas fonda (WWF) Austrālijas nodaļas vadītājs Dermots O'Gormans. "Tā tagad ir organiska, ļaužu pašuzturēta kustība (..), kas ir fantastiska."

Pērn "Zemes dienā" piedalījās 150 valstis, bet šogad akcijai pievienojušās arī Tunisija, Surinama un Ruanda, kā arī palestīniešu teritorijas.

Savukārt simboliskajiem objektiem, kas iegrims tumsā, pievienojusies Kopenhāgenas Mazā Nāriņa, Dāvida statuja Florencē un Keiptaunas Galda kalns.

Savukārt Austrālijā, kur kustība sākās, vides aktīvistiem cenšoties pievērst cilvēku uzmanību CO2 izmešu radītajiem draudiem, Sidnejas operas nams šogad plkst.20.30 (plkst.11.30 pēc Latvijas laika) netiks aptumšots, bet gan tiks izgaismots tumši zaļā krāsā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits